Nomor Induk Kependudukan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Nomor Induk Kependudukan utawa NIK nomer saka identitas Penduduk sing unik utawa mirunggan, tunggal lan diduwèni marang wong sing kadhaftar minangka Penduduk Indonesia. NIK diduwèni nganti sasuwéné urip lan salawas-lawase, kang wis diwènèaké déning Pamaréntah lan dibabaraké déning Instansi Penerapan kanggo saben Penduduk sawisé ngrekam biodata. NIK iki pisanan ditepangaké déning Direktorat Jenderal Administrasi Kependudukan nalika Institusi Pemerintah wis ngecakaké sistem KTP nasional sing wis dikomputerisasi.

Rujukan[besut | besut sumber]