No Country for Old Men (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
No Country for Old Men
250px
Poster film No Country for Old Men
Disutradarani Joel Coen
Ethan Coen
Diprodhuseri Joel Coen
Ethan Coen
Scott Rudin
Diskénariyoni Joel Coen
Ethan Coen
Adhedhasar No Country for Old Men
déning Cormac McCarthy
Dibintangi Tommy Lee Jones
Javier Bardem
Josh Brolin
Dimusiki Carter Burwell
Sinématografi Roger Deakins
Dibesut déning Roderick Jaynes
Perusahaan
prodhuksi
Scott Rudin Productions
Mike Zoss Productions
Dibabar déning Miramax Films
Paramount Vantage
Tanggal metu
  • Mèi 19, 2007 (2007-05-19) (Festival Film Cannes)
  • Novèmber 9, 2007 (2007-11-09) (terbatas di Amerika Serikat)
  • Novèmber 21, 2007 (2007-11-21) (secara luas di Amerika Serikat)
Suwéné
122 menit[1]
Nagara Amerika Serikat
Basa Bahasa Inggris
Rantaman $25 juta[2]
Kalarisan $171.627.166[3]

No Country for Old Me yaiku film drama lan film kriminal Amérika taun 2007 sing disutradarani dening Joel Coen lan Ethan Coen lan diprodhuksi dening Joel Coen, Ethan Coen lan Scott Rudin . Naskah film iki ditulis dening Joel Coen lan Ethan Coen adhedhasar No Country Cormac McCarthy kanggo novel-novel Tua . [4] Juru Paragane Tommy Lee Jones, Javier Bardem lan Josh Brolin .

Film No Country for Old Men wiwit ditayangke ing Festival Film Cannes ing May 19, 2007 [5] lan dirilis ing AS ing 9 November 2007 ing basis winates lan November 21 2007 wiyar. Film iki ditampa kanthi ulasan apik seka para juru kritik

Paraga[besut | besut sumber]

  • Tommy Lee Jones minangka Ed Tom Bell [6]
  • Javier Bardem minangka Anton Chigurh [7] [8] [9]
  • Josh Brolin minangka Llewelyn Moss
  • Kelly Macdonald minangka Carla Jean Moss [10]
  • Woody Harrelson minangka Carson Wells
  • Garret Dillahunt minangka Wendell
  • Tess Harper minangka Loretta Bell
  • Barry Corbin minangka Ellis
  • Stephen Root minangka wong sing nyetujoni Carson
  • Beth Grant minangka ibu Carla Jean

Tanggepane Juru Kritik[besut | besut sumber]

Film No Country for Old Men ditampa kanthi ulasan apik seka para juru kritik. Adhedhasar Tomat Rotten, film kang nduweni rating 93%, miturut 279 review, kanthi rata-rata rating 8,7 / 10. [11] Adhedhasar Metacritic, pikantuk nilai 91 saking 100, adhedhasar 37 kritik, nuduhake "pangenalan universal". [12]

Box Office[besut | besut sumber]

Film No Country for Old Men entuk $ 74,283,625 ing Amerika Utara lan $ 97,343,541 ing negara liya. Total pendapatane sing ditampa dening film iki mencapai $ 171,627,166, ngluwihi biaya produksi film $ 25 yuta. [3]

Ing bukaan akhir minggu sing winates, film iki entuk $ 1,226,333, ndadikake urutan 15 ing box office. Nanging, ing bukaane akhir minggu secara luas, film iki entuk $ 7,776,773, dadi urutan 11 ing box office. [3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "No Country for Old Men (15)". British Board of Film Classification. January 8, 2008. Dijupuk January 8, 2016. 
  2. Miles, David (April 14, 2006). "Coen Brothers Coming To N.M.". The Santa Fe New Mexican. 
  3. a b c "No Country for Old Men (2007)". Box Office Mojo. Dijupuk October 12, 2012. 
  4. Thompson, Gary (November 9, 2007). "Creep in the heart of Texas". Philadelphia Daily News. Dijupuk January 4, 2008. 
  5. McCarthy, Todd (May 24, 2007). "Cannes' great divide". Variety. Dijupuk December 23, 2007. 
  6. "Jones sues Paramount over film cash". Press Association. Dijupuk July 9, 2008. 
  7. DuBos, David. "MovieTalk with David DuBos". New Orleans Magazine. Diarsip saka sing asli ing February 7, 2008. Dijupuk March 13, 2008. 
  8. "Javier Bardem's hair & character in "No Country for Old Men"". Youtube.com. Dijupuk November 18, 2007. 
  9. Nathan, Ian (January 2008). "The Complete Coens". Empire. k. 173. 
  10. Topel, Fred. "Kelly MacDonald on "No Country for Old Men"". CanMag. 
  11. "No Country for Old Men (2007)". Rotten Tomatoes. Dijupuk February 13, 2018. 
  12. "No Country for Old Men reviews". Metacritic. Dijupuk February 13, 2018. 


Pranala njaba[besut | besut sumber]