Njoto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Njoto iku pamimpin seniyor Parté Kuminis Indonésia. Dhèwèké lair tanggal 17 Januai 1927. Kajaba dadi pamimpin PKI, dhèwèké uga naté dadi mantri ing kalamangsa pamréntahané Soekarno. Ing pungkasan, Njoto dipaténi ing taun 1965 nalika jaman geger taun semana. Kajaba gumregah semangaté ing donya pulitik, Njoto uga asing mènèhi kuliah-kuliah kang ana gegayutané karo kuminisme. Salah sawijining matèri kang diajarké ya iku bab Materialisme. Ing panemune Njoto, materialisme iku konsèp filsafat Marxis, lan dialektika kang dadi métodhené.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Njoto (1962). Marxisme: Ilmu dan Amalnya. Jakarta: Penerbit Harian Rajat.