Menyang kontèn

Nippon Paint

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Nippon Paint Holdings Co., Ltd.
Native name
日本ペイントホールディングス株式会社
TypePublik KK
TYO: 4612
ISINJP3749400002
IndustryKimia
FoundedMaret 14, 1881; 143 taun kapungkur (1881-03-14)
Headquarters
Oyodo Kita, Kita-ku, Osaka 531-8511
,
Jepang
Products

Nippon Paint Holdings Co., Ltd. (日本ペイントホールディングス株式会社 Nippon Peinto Hōrudingusu Kabushiki-gaisha?) yaiku perusahaan manufaktur cat lan produk cat Jepang.[1]

Sajarah[besut | besut sumber]

Perusahaan kasebut didegake ing taun 1881 dening Jujiro Motegi kanthi jeneng Komyosha (Yamato Jujiro Shoten). Ing taun 1898 perusahaan iku digabung lan diganti jeneng Nippon Paint Manufacturing, nalika ing taun 1927 jeneng perusahaan diganti dadi Nippon Paint.[2]

Ing taun 1954, Nippon Paint ngedegake usaha patungan 50/50 karo Bee Chemical. Ing taun 2006, banjur dadi anak perusahaan Nippon Paint[3][4]

Ing Oktober 2014, Nippon Paint diorganisasikake maneh dadi perusahaan induk lan perusahaan kasebut nggunakake jeneng saiki.[5]

Ing Agustus 2020, produsen cat lan pelapis Singapura, Wuthelam Group ngunggahake saham ing Nippon Paint saka 39% dadi 58,7% minangka imbalan kanggo saham ing usaha patungan ing Singapura.[6]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Freed, Jamie (9 November 2009). "All eyes on Orica's demerger strategy". The Age. Fairfax Media. Dibukak ing 27 September 2010.
  2. "History". Nippon Paint Holdings. Dibukak ing 14 Oktober 2016.
  3. "Company Snapshot". Bloomberg Businessweek. Dibukak ing 14 Oktober 2016.
  4. "Nippon Bee Chemical Co.,Ltd". Nippon Bee Chemical. Diarsip saka sing asli ing 2012-03-19. Dibukak ing 6 Fèbruari 2011.
  5. "President's Message". Nippon Paint Holdings. Dibukak ing 14 Oktober 2016.
  6. "Nippon Paint agrees $12bn tie-up with its largest shareholder". 21 Agustus 2020. Dibukak ing 21 Agustus 2020.

Pranala njaba[besut | besut sumber]