Nineteen Eighty-Four

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Nineteen Eighty-Four
British first edition cover
PanganggitGeorge Orwell
Juru samakMichael Kennard
NagaraUnited Kingdom
BasaEnglish
GènreDystopian, political fiction, social science fiction
Dibabar8 June 1949 (Secker and Warburg, London)
Jinis saranaPrint (hardback & paperback)
Kaca267 (1949 US edition)
ISBN0-547-24964-0 (2013 edition)
ISBN 978-0-547-24964-3 (ISBN13)
OCLC52187275
823/.912 22
Peprincèn LCPR6029.R8 N647 2003

Nineteen Eighty-Four utawa 1984 ya iku buku karya George Orwell kang diterbitake ing taun 1949 minangka sapérangan ditulis ing taun 1948. Buku kang nyritakake visi Orwell ing babagan kaanan ing donya taun 1984, ing sajeroning mangsa kakuasan sawijining rezim lan ngamati saben tindak tanduk warga negarané kawiwitan saka kamar nganti panggonan paling wigati.Paniliten kakuasaan ing rezim saka tindak tanduk warga siji lan sijiné nganti jangkep ora ana kang kaliwatan.