Nineteen Eighty-Four

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Nineteen Eighty-Four
British first edition cover
Panganggit George Orwell
Juru samak Michael Kennard
Nagara United Kingdom
Basa English
Gènre Dystopian, political fiction, social science fiction
Dibabar 8 June 1949 (Secker and Warburg, London)
Jinis sarana Print (hardback & paperback)
Kaca 267 (1949 US edition)
ISBN ISBN 0-547-24964-0 (2013 edition)
ISBN 978-0-547-24964-3 (ISBN13)
OCLC 52187275
823/.912 22
Peprincèn LC PR6029.R8 N647 2003

Nineteen Eighty-Four utawa 1984 ya iku buku karya George Orwell kang diterbitake ing taun 1949 minangka saperangan ditulis ing taun 1948. Buku kang nyritakake visi Orwell ing babagan kahanan ing donya taun 1984, sajroning mangsa kakuasan sawijining rezim lan ngamati saben tindak tanduk warga negarané kawiwitan saka kamar nganti panggonan paling penting.Paniliten kakuasaan ing rezim saka tindak tanduk warga siji lan sijine nganti jangkep ora ana kang kaliwatan.