Nil Battey Sannata

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Nil Battey Sannata (Cithakan:Lit; slang kanggo "Apik Kanggo Apa-Apa"), dirilis ing kancah dunyo minangka Kanca Kelas Anyar , filem komedi India ing taun 2015 katuntun dening Ashwiny Iyer Tiwari ing dheweke fitur debut. Diprodhuksi dening Aanand L. Rai, Ajay Rai, lan Alan McAlex ing gendero saka Colour Yellow Productions lan JAR Pictures, filem diewangi ditulis dening Iyer, Neeraj Singh, Pranjal Choudhary, lan Nitesh Tiwari. Swara Bhaskar mbintangi Canda Sahay, sawijining pambantu kang mandheg seka sekolah lan ibu tunggal saka bocah sing jenenge Apeksha, dimainake dening Ria Shukla. Tema Filem yaiku kabebasan kanggo nduweni mimpi lan ngowahi urip, lepas saka status sosial.

Dirilis ing India tanggal 22 April 2016, Nil Battey Sannata disebarake dening Eros International lan enthuk sambutan kritis saka pamirsa. Pamirsa ngalembana seka aspek prodhuksi, utamane narasi lan kanyataane, lan pagelaran saka pemain, khususe Bhaskar. Ing 62 Filmfare Awards, Iyer menangake Filmfare Award kanggo Best Debut Director, nalika Bhaskar lan Shukla menangake Screen Awards kanggo Best Actress (Kritik) lan Best Child Artist. Film kasebut uga ana ing studio filem, ngasilake total kira-kira 69 yuta (US$1.0 yuta) nalika kabeh ubengan teater. Ing taun sing padha, film iki digawe maneh ing Tamil minangka Amma Kanakku, kanthi Iyer minangka sutradara maneh. Ing taun sabanjure, iki digawe maneh ing Malayalam minangka Udaharanam Sujatha .

Apeksha "Apu" Shivlal Sahay (Shukla) minangka murid sing ora bisa ngetung ing taun SSC ing sekolah kasebut sanajan dheweke ora duwe minat kanggo sinau maneh. Dheweke berjuang ing bidang matematika bebarengan karo kanca-kancane, Sweety (Neha Prajapati) lan Pintu (Prashant Tiwari). Ibune wrandha, Chanda (Bhaskar), sing metu seka sekolah dhasar, nyambut gawe papat gawean sing beda-beda, kalebu kerja minangka pambantu kanggo Dr. Diwan (Pathak).

Ora seneng marang sikap anak wadone kang ora prasaja, Chanda nyaritaake babagan kui marang Dr. Diwan, sing nyaranake dheweke nyewa tutor matematika kanggo Apu. Canda ngomong marang Apu, dheweke kudu ngliwati latian ujian matematika supaya bisa nampa potongan rega kanggo sekolah kuliah. Krungu babagan kasebut, Apu mratélakaké yèn dhèwèké wis ditakdirake minangka dadi pambantu, amarga Chanda ora bisa nyedhiyani dhuwit kanggo pendidikan sing luwih dhuwur. Kanthi dukungan Dr. Diwan, Chanda sinau ing sekolah Apu supaya dheweke bisa sinau matematika lan dadi guru pambantu kanggo Apu. Apu isin, lan dheweke terus-terusan ngece opo dilakokake ibune ora kalebu nalar. Ora ana ngerti, kajaba pimpinan sekolah Srivastava (Tripathi), sing weruh hubungane Chanda karo Apu; dheweke bisa kekancan karo kanca-kanca kelas Apu, kayata Sweety lan Pintu, lan nunjuake marang guru-gurune kemajuan sinau kanthi cepet lan apik. Chanda njaluk bantuan saka kanca kelas e dheweke jenenge Amar (Vishal Nath) kanggo mangerteni matematika lan nganggo peta pikiran kanggo nerangake ing pituturan sing gampang.

Apu ora seneng marang kesuksenane ibune ing matematika, amarga dheweke tetep ora ngerti matematika. Chanda tandhani Apu kanggo entuk gelar luwih dhuwur tinimbang duweke ing matematika; yen dheweke sukses, Chanda janji bakal metu seka sekolah. Kanthi bantuan Amar lan sinau sing tetep, Apu saged ngrampungake tantangan kasebut. Ibune seneng, nanging dheweke sedih nalika Apu ngandhani dheweke yen dheweke nduweni prestasi apik ing sekolah kanthi tujuan utamane kanggo njamin dheweke ora ana ing sekolah bareng dheweke maneh. Ing bebendune dheweke, Chanda mblenjani janji lan bali menyang sekolah, luwih apik tinimbang sadurunge, ngluwihi ndhuweane Apu. Sawise nyedhiyakake wektu luwih akeh kanggo sekolah, Chanda kelangan salah siji saka papat gaweane lan mulai nyambut gawe ing restoran sing Amar wenehi ngerti.

Siji wengi, dheweke diterna ing omah dening salah sawijining kanca kerja lanang; Apu nyakseni iki lan nganggep yen Chanda wis ngupayakake . Dheweke nyolong dhuwit sing dikumpulake Chanda kanggo mbayar sinau matematika lan mbayar kabeh panganan lan sandhangan anyar. Iki ngremukake atine Chanda, sing dadi depresi nalika Apu ngandhani yen dhuwit ora bisa diduweni. Chanda mandheg seka sekolah lan terus nyambut gawe kanthi pangarep-arep supaya Apu gabung karo Layanan Pamrentah India, sawise dheweke diwejangi dening Magistrate lan Pemung Distrik sing apik ( Sanjay Suri ). Ing kana, Amar mbantu Apu nemuake kesalahane kanthi nggawe dheweke saksi Chanda digunakake ing restoran. Apu ngerteni dheweke kepengin sekolah lan wiwit ngurmati ibune karo ngormati, dheweke wis ngerti yen dheweke bisa nindakake kanthi apik yen dheweke nduweni karsa. Dheweke ndadekke ibune bali menyang sekolah lan wong loro rampung taun SSC.