Mind mapping

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Mind Mapping Mind Mapping yaiku teknik apalan kang diciptaake Tony Buzan, guru saka Inggris sing kathon sangar lan pinter. Mind mapping kasebut metode utawa cara kang migunaake kerja otak kiwa lan tengen saengga saged gawe sukes eling lan apalan kanyatan kang dadi luwih gampang.[1]

Cara Gawe Mind Mapping[sunting | sunting sumber]

  1. Siapke kertas polos ukuran A3 utawa A4. Posisi kertas horisontal, wiwiti nggambar saka tengah.
  2. Gawe gambar saka topik seng bakal dibahas, ukurane lumayan gedhe, gambaren simbol utawa kode.
  3. Warna gambar utawa tulisan digawe seng menarik lan werna-werna, minimal telu warna.
  4. Gambaren sesuwe ide kang arep ditulisake.
  5. Garis digawe sesambungan mirip ranting seng arahe metu lan pada nyambung.
  6. Ukarane ditulis nganggo huruf gedhe lan ditulis ing dhuwur cabang utawa ranting.[1]

Mind Mapping iku kathon istimewa. Metode iki bisa kanggo cara nyatet kang canggih lan minggunaake otak tengen lan kiwa. Mind Mapping uga bisa nayangake gambar seng apik lan nyenengake kanggo digawe.

catatan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b Tessie Setiabudi, Joshua Maruta. 2012. Cerdas Mengajar. Jakarta: Grasindo.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Mind_mapping&oldid=800996"