Mind mapping

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Mind maps are used to get lots of ideas into one idea
Hand-drawn and computer-drawn variations of a mind map.

Mind mapping ya iku teknik apalan kang diciptakaké Tony Buzan, guru saka Inggris sing kathon sangar lan pinter. Mind mapping mau metode utawa cara kang migunaake kerja polo kiwa lan tengen saéngga saged gawé sukes eling lan apalan kanyatan kang dadi luwih gampang.[1]

Cara gawé mind mapping[besut | besut sumber]

  1. Siapke kertas polos ukuran A3 utawa A4. Posisi kertas horisontal, wiwiti nggambar saka tengah.
  2. Gawe gambar saka topik seng bakal dibahas, ukurane lumayan gedhé, gambaren simbol utawa kodhe.
  3. Warna gambar utawa tulisan digawé seng menarik lan warna-warna, minimal telu warna.
  4. Gambaren miturut ide kang arep ditulisaké.
  5. Garis digawé sesambungan mirib ranting seng arahe metu lan pada nyambung.
  6. Ukarane ditulis nganggo aksara gedhé lan ditulis ing dhuwur cabang utawa ranting.[1]

Mind Mapping iku katon istimewa. Metode iki bisa kanggo cara nyatet kang canggih lan minggunaake polo tengen lan kiwa. Mind Mapping uga bisa nayangake gambar seng apik lan nyenengake kanggo digawé.

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b Tessie Setiabudi, Joshua Maruta. 2012. Cerdas Mengajar. Jakarta: Grasindo.