Ngrénda

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Ngrenda)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Ngrenda (basa Indonesia: merenda) yo iku kesenengan ingkang didemeni kaliyan tiyang èstri. Ngrenda inggih punika metode damel tas, sepatu, bros, klambi lan liya-liyané. Ngrenda ya iku ngerangkai benang damel piranti kaya ta jarum ingkang karan hakpen utawa hook. Pucukke hakpen ingkang melengkung supaya bisa ngerangkai benang. Wektu ngrenda mung ndamel siji hakpen lan mung ana siji bolongan simpul ingkang mbuka. Teknik dhasar ngrenda ya iku nglebokkake benang menyang simpul anyar. Wektu ngrenda piranti sing diperlukake ya iku benang, hakpen, gunting lan pola ingkang arep direnda. Tusukan dhasar saka ngrenda kaya ta chain stitch (ch) lan single crochet (sc). Asil saka ngrenda luwih kaku lan padet rerangkèn benange amarga siji tusukan wektu ngrenda luwih akèh benang ingkang katut.

Pranala njaba[besut | besut sumber]