New Moon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
The Twilight Saga: New Moon
Disutradarani Chris Weitz
Diprodhuseri
  • Mark Morgan
  • Wyck Godfrey
Diskénariyoni Melissa Rosenberg
Adhedhasar novèl New Moon by Stephenie Meyer
Dibintangi
Dimusiki Alexandre Desplat
Sinématografi Javier Aguirresarobe
Dibesut
déning
Peter Lambert
Dibabar
déning
Summit Entertainment
Tanggal metu
  • Novèmber 16, 2009 (2009-11-16) (Los Angeles premiere)
  • Novèmber 20, 2009 (2009-11-20) (United States)
Suwéné
130 minutes[1]
Nagara United States
Basa Inggris
Rantaman $50 million[1]
Kalarisan $709,827,462[1][2]
The Twilight Saga: New Moon

The Twilight Saga : New Moon,ya iku salah sawijiné novèl anggitané Stephenie Meyer sing kaping pindho lan uga lanjutané Twilight. Novèl iki dirilis dadi filem ing sasi November 2009. Ing novèl iki dicaritakaké Bella Swan karo Jacob Black (Werewolf), manungsa srenggala.

Dalan Crita[besut | besut sumber]

Bella ulang taun kang kaping 18, dhèwèké ngimpi yèn Bella luwih tuwa tinimbang Édward. Édward ngajak Bella menyang omah kulawargané kanggo ngrayakaké ulang tauné. Nalika Bella ora sengaja drijiné kepiris, Jasper sing ngambu getihé Bella, langsung pengin nyerang Bella. Édward langsung sadhar yèn dhèwèké lan kulawargané bisa mbahayakaké nyawané Bella. Mula Édward lan kulawargané lunga meneng - meneng. Bella, rumangsa kelangan lan depresi nganti pirang - pirang sasi. Bella mara ing timundak sing bisa nggawé dhèwèké cilaka supaya dhèwèké bisa krungu suwarané Édward. Bella mara ing alas, ing ana Laurent anak buahé Victoria (pacaré James). Dumadakan ana srenggala kang gédhé banget kang nylamataké nyawané Bella. Jebul Jacob uga kalebu klompok manungsa srenggala mau. Kanggo krungu swarané Édward, Bella nyemplung ing jurang nganti arep kelem, nanging Jacob nyelametaké Bella. Édward dikabari Rasalie kabar sing salah ya iku Bella mati lampus dhiri. Mula Édward péngin lampus dhiri sisan ya iku kanthi ngetokaké awaké ing manungsa supaya dieksekusi déning Volturi. Ananging Bella bisa nyegah amarga dibantu déning Alice. Volturi péngin matèni Bella, amarga Bella kadhung weruh akèh babagan vampir. Ananging Alice ngomong yèn bakalé Bella dadi vampir uga. Sakbubaré balik ngomah , mung Rosalie sing ora setuju yèn Bella dadi vampir, Édward gelem ndadèkaké bella vampir yèn dhèwèké nikah dhisik.[3]

Cathetan sikil[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c "The Twilight Saga: New Moon (2009)". Box Office Mojo. IMDb.com, Inc. Dijupuk 2010-04-03. 
  2. ^ "The Twilight Saga: New Moon". The Numbers. TheNumbers.com. Dijupuk 2009-12-29. 
  3. ^ Twilight Saga:New Moon.htm(dipunundhuh tanggal 17 November 2012)