Nevado del Ruiz

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search

Nevado del Ruiz[besut | besut sumber]

Nevado del Ruiz inggih punika salah satunggaling stratovolcano ingkang papanipun manggèn wonten ing Kolombia. Gunung punika minangka salah satunggaling gunung ingkang papanipun manggèn wonten ing sisih leripun Sabuk Vulkanik Andes, wiyaripun kirang langkung 15 mil sisih kidul-wetanipun Manizales. Kutha Armero papnipun wonten ing sangandhapipun gunung punika. Gunung punika minangka gunung ingkang paling inggil ingkang papanipunmanggen wonten ing paling lèr Kolombia. Gunung punika naté mbledhos nalika taun 1985, medalaken lava ingkang saged ngubur kutha lan nyababaken manungsa 23.000 pejah. Prastawa punika misuwur kanthi nama Tragedhi Armero. Nevado del Ruiz ugi dipunsebat ‘’Singa sare’’ kaliyan warga sakiwa tengenipun gunung.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. [1](dipunundhuh tanggal 27 September 2012)