Nevado del Huila

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Nevado del Huila[besut | besut sumber]

Nevado del Huila inggih punika salah satunggaling nama gunung aktif ingkang wonten ing Kolombia, papanipun manggèn wonten ing Departemen Huila. Sampun taunan laminipun, cacah salju utawi es wonten ing gunung api kasebat cacahipun sangsaya kirang. Gunung punika sampun kinten-kinten 500 taun boten aktif, nanging nalika tanggal 20 februaru 2007, wonten langkung saking 7000 prastawa-prastawa seismik alit, lan salah satunggalipun pringatan sampun dipunmedalaken kaliyan departemen cuaca, Huila, Caldas kaliyan Valle del Cuaca. Letusan punika saged nyababaken prastawa alit kanggé dhusun alit ingkang wonten ing sakiwa-tengenipun gunung api punika. Dusun ingkang wonten sakiwa-tengenipun gunung Nevado del Huila inggih punika Paez, kathah warga ingkang taksih emut nalika Nevado del Ruiz mbledhos kaliyan kamusnahanipun Armero[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ [1](dipunundhuh tanggal 27 September 2012)