Nafar Awal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Nafar awal iku pilihan ritual cacahing dina kanggo mbalang jumrah sajeroning ngibadah kaji. Nafar awal iku yèn jamaah kaji milih mung mbalang telung dina ya iku ing tanggal 10, 11 lan 12 Dulhijah. Disebut 'awal' amarga jama'ah luwih awal ninggal Mina bali menyang Mekah. Amarga mung mbalang telung dina mula cacahing krikil sajeroning nafar awal ya iku 49 iji.

Tabel wektu mbalang jumrah[besut | besut sumber]

Tabel cacahing krikil[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]