My One and Only (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
My One and Only
My one and only.jpg
Promotional film poster
Disutradarani Richard Loncraine
Diprodhuseri Aaron Ryder
Ara Katz
Art Spigel
Ditulis déning Charlie Peters
Dibintangi Renée Zellweger
Logan Lerman
Mark Rendall
Eric McCormack
Chris Noth
Nick Stahl
Steven Weber
Kevin Bacon
Dimusiki Mark Isham
Sinématografi Marco Pontecorvo
Dibabar déning Herrick Entertainment
Freestyle Releasing[1]
Tanggal metu
  • Agustus 21, 2009 (2009-08-21)
Suwéné
108 menit
Nagara Amérika Sarékat
Basa Basa Inggris
Kalarisan $3,026,272[2] (Ing saindenging donya)

My One and Only inggih punika filem sandhiwara komedi saking Amérika Sarékat ingkang kadamel taun 2009. Filem punika dipunsutradarani Richard Loncraine, adhedhasar skénario anggitanipun Charlie Petes, dipunangkat saking cariyos babagan George Hamilton's ing wiwitan pagesanganipun sesarengan kang ibu lan mbakyunipun, kanthi nyuguhaken carita alit ingkang dipunngendikakaken dhumateng sutradara Robert Kosberg lan Merv Griffin.[3] Kosberg maringaken pamikiranipun saking lelakon sajatos punika dhumateng panganggit skénario Charlie Peters, lajeng Merv Griffin nyusun proyèk punika adhedhasar skénario, dumugi sédanipun, taun 2007. Merv Griffin dados juru damel filem punika sesarengan Robert Kosberg.[3]

Wondéné para juru paraga ingkang kadhapun wonten filem My One and Only punika antawisipun Logan Lerman minangka George, lan Renée Zellweger minangka George.[3][4] Filem punika dipunbabar kagem sagung pamirsa Amérika Sarékat surya 21 Agustus 2009, lan ing Walanda kababar ing surya 10 Sèptèmber 2009.

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

Latar wingking[besut | besut sumber]

Pamundhutan gambar filem punika kacakaken wonten tlatah Baltimore wiwit ing surya 9 Juni 2008. Sapérangan panggènan ingkang dipunagem antawisipun sekolah Institute of Notre Dame.[5] Panggènan sanès kalebet Mount Vernon, Baltimore, lan Tyrconnell caket Danau Roland. Sawenèh peken ing wiwitan wulan Agustus 2008, pamundhutan gambar ditindakaken ing Albuquerque, New Mexico.[3] Montor Eldorado ingkang kadamel taun 1953 utawi langsung misuwur kanthi sebatan "hero car" (montor kaping #87 saking 532 Cadillac Eldorados ingkang kadamel taun punika) dipunagem nalika nepangaken filem ing New York City, surya 18 Agustus 2009 ing The Paris Theater, Manhattan.

Musik pangiring nyuguhaken lagu jazz sesirah My One and Only ingkang dipun-garap déning Mark Isham, dipunsengkuyung déning 20 piranti musik ènsèmbel jazz ing Hollywood Studio Symphony LA Sound Gallery, Burbank, California.[8]

My One and Only dipunbabar ing surya 21 Agustus 2009, ing New York City, New York, dan Los Angeles, California.[9] Ing 4 Sèptèmber 2009 pambabaranipun kalajengaken ing 20 panggènan sanèsipun sajawinipun Amérika Sarékat.[10] Filem punika ugi dipunbabar ing Walanda, surya 10 Sèptèmber 2009.[11]

Rotten Tomatoes nglaporaken bilih filem punika nglenggahi urutan lan paremenan ing angka 68% adhedhasar pratélanipun 71 juru kritik.[12]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ "My One And Only". Freestyle Releasing. 
  2. ^ My One and Only ing Box Office Mojo
  3. ^ a b c d e f Fleming, Michael (May 26, 2008). "Noth's the 'Only' one for Loncraine". Variety. Dijupuk July 15, 2008. 
  4. ^ "My One and Only". Turner Classic Movies. Atlanta: Turner Broadcasting System (Time Warner). Dijupuk October 20, 2016. 
  5. ^ a b c d e Borys Kit (June 2, 2008). "Logan Lerman to play George Hamilton". The Hollywood Reporter. Diarsip saka sing asli ing June 5, 2008. Dijupuk July 15, 2008. 
  6. ^ Michael Fleming (June 19, 2008). "Bacon lands 'One and Only' role". Variety. Dijupuk July 15, 2008. 
  7. ^ Sam Sessa (July 17, 2008). "Eric McCormack of 'Will & Grace' joins 'My One and Only' cast". The Baltimore Sun. Dijupuk August 11, 2008. 
  8. ^ Dan Goldwasser (January 21, 2009). "Mark Isham scores 'My One and Only'". ScoringSessions.com. Dijupuk January 21, 2009. 
  9. ^ Press notes, "Herrick Entertainment Presents 'My One and Only', A Film by Richard Loncraine"
  10. ^ "Freestyle takes on US release of My One And Only". 
  11. ^ http://www.imdb.com/title/tt1185431/releaseinfo
  12. ^ My One and Only ing Rotten Tomatoes

Pranala njawi[besut | besut sumber]