Museum lan Galeri Seni Derby

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Cithakan:Infobox muséum

Museum lan Galeri Seni Derby wiwitan buka saka tahun 1879, barengan karo Perpustakaan Pusat Derby, ing gedung anyar sing dirancang karo Richard Knill Freeman terus diwenehna Derby saka Michael Thomas Bass. Koleksi nang muséum ana lukisan Joseph Wright; uga ana pajangan Royal Crown Derby lan porselin liyane saka Derby lan sak ubenge. Pajangan liyane uga koleksi arkéologi, sajarah alam, géologi lan koleksi militer. Galeri Seni wiwit buka saking tahun 1882.

Sajarah[sunting | besut sumber]

Wright saka Derby[sunting | besut sumber]

Seniman liyane[sunting | besut sumber]

Sak liyane koleksi Wright, uga ana karya William Frederick Austin, Ernest Ellis Clark, Harold Gresley, Alfred John Keene, George Bailey, William Edwin Mosley, David Payne, George Turner, William Wood, Ernest Townsend, George Francis Yarnell, Samuel lan Louise Rayner.[1]

Uga delengen[sunting | besut sumber]

Rujukan[sunting | besut sumber]

  1. ^ (en) Allard, Sarah; Nicola Rippon (2003). Goodey's Derby. Breedon Books. p. 157. ISBN 1 85983 379 9.  Cite uses deprecated parameter |coauthors= (help)

Pranala jaba[sunting | besut sumber]

Koordinat: 52°55′20″L 1°28′46″Kl / 52.92225°L 1.4795°Kl / 52.92225; -1.4795