Museum lan Galeri Seni Derby

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Museum lan Galeri Seni Derby

Pengembangan 1964 saka bangunan asli museum lan galeri seni saiki
Buka 1836
Lokasi Wardwick ing Derby
Koleksi Lukisan Joseph Wright
Website Situs resmi

Museum lan Galeri Seni Derby wiwitan buka saka tahun 1879, barengan karo Perpustakaan Pusat Derby, ing gedung anyar sing dirancang karo Richard Knill Freeman terus diwenehna Derby saka Michael Thomas Bass. Koleksi nang museum ana lukisan Joseph Wright; uga ana pajangan Royal Crown Derby lan porselin liyane saka Derby lan sak ubenge. Pajangan liyane uga koleksi arkeologi, sajarah alam, geologi lan koleksi militer. Galeri Seni wiwit buka saking tahun 1882.

Sajarah[sunting | Owah sumber]

Wright saka Derby[sunting | Owah sumber]

Seniman liyane[sunting | Owah sumber]

Sak liyane koleksi Wright, uga ana karya William Frederick Austin, Ernest Ellis Clark, Harold Gresley, Alfred John Keene, George Bailey, William Edwin Mosley, David Payne, George Turner, William Wood, Ernest Townsend, George Francis Yarnell, Samuel lan Louise Rayner.[1]

Uga delengen[sunting | Owah sumber]

Rujukan[sunting | Owah sumber]

  1. ^ (en) Allard, Sarah; Nicola Rippon (2003). Goodey's Derby. Breedon Books. pp. 157. ISBN 1 85983 379 9.

Pranala jaba[sunting | Owah sumber]

Koordinat: 52°55′20″N 1°28′46″W / 52.92225°N 1.4795°W / 52.92225; -1.4795