Ernest Townsend

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Ernest Townsend
Foto dhiri
Lair 1 Januari 1880
Derby
Tilar donya 22 Januari 1944
Derby
Pendhidhikan Sekolah Seni Derby, Heatherley's lan Royal Academy
Pagawéyan Pelukis potret
Garwa Doris Campbell

Ernest Townsend (lair ing Derby, Inggris, 1 Januari 1880 – pati di Derby, Inggris, 22 Januari 1944 ing yuswa 64 taun) inggih punika satunggaling pelukis potrèt saking Derby, Inggris.[1][2]

Ernest Townsend ngangsu kawruh wonten ing Sekolah Seni Derby, Heatherleys ing Chelsea lan ing Royal Academy. Ing antawis karyanipun ingkang kawéntar punika potret Winston Churchill nalika tasih dados First Lord of the Admiralty. Lukisan kasebut sapunika mapan wonten ing National Liberal Club, London.[3] Ernest Townsend ugi dipunparingi tugas kanggé ngrancang empyak (atap) saking pabrik mesin pesawat Rolls-Royce ing Derby supados katingal minangka satunggaling griya padésan menawi dipunpirsani déning pengebom Jerman saking awang-awang.[4]

Taun-taun wiwitan[besut | besut sumber]

Ernest Townsend wiyos wonten ing Parliament Street, Derby punika paling enèm saking gangsal sedhèrèk putra saking James Townsend. Bapakipun punika satunggaling coachbuilder (ingkang damel awak kendaraan mawi motor) ing Holmes of Derby (sapunika Sanderson & Holmes). Pakaryan punika pakrayan tigang generasi ing kulawarga Townsend. Simbah kakung Ernest, William Townsend pindhah dhateng Derby saking Bitton, Gloucestershire ing pungkasan taun 1850-an. Nalika umur 8 taun ingkang ngurus Ernest punika mbakyunipun.[5] Pendidikan wiwitanipun wonten ing Abbey Street School lan nalika umur 14 taun piyambakipun magang ing satunggaling firma arsitek, Wright dan Thorpe (lajeng kawéntar minangka T.H. Thorpe Associates), gladhen ing 23 St James St, Derby. Thomas Harrison Thorpe, kanca yunioripun énggal mangertos kemampuan seni Ernest lan dados kanca raketipun samangké.[5]

Heatherleys lan Royal Academy[besut | besut sumber]

Awit saking dukungan kanca-kancanipun, lajeng Ernest Townsend nilaraken arsitektur lan miwiti program studi ing Sekolah Seni Rupa Heatherly wonten ing London (Heatherly School of Fine Art).[5] Lajeng piyambakipun pindhah kursus 5 taun ing Sekolah Royal Academy. Ernest Townsend mlebet minangka mahasiswa Sekolah Melukis ing Royal Academy dumugi Januari 1907. Ing antawisipun para dosèn ing akademinipun punika John Singer Sargent lan Lawrence Alma-Tadema.[4] Kanca-kancanipun kalebet Aubrey Beardsley, Alfred Munnings, Augustus John, lan Laura Knight.[4] Ernest Townsend mameraken 15 lukisan ing akademi antawisipun taun 1910 dumugi 1937 kados wonten dhaptar ing ngandhap. Minangka mahasiswa seni ingkang kurang mampu, Ernest Townsend mapan kalihan sedhèrèkipun, William Paulson Townsend ingkang sampun dados Guru Besar Desain ing Royal School of Needlework lan kalebet satunggaling panyerat ugi editor saking manéka jurnal seni. Ernest nambah dhananipun kanthi damel karya desain ing majalah-majalah punika mlignipun kanggé Art Worker's Quarterly.

Ing taun 1904 Ernest Townsend pikantuk béasiswa Royal Academy's Landseer kanggé lukisan awak lan taun 1905 pikantuk penghargaan Academy's Creswick kanggé Willows and Weeds, setunggaling lukisan ingkang dipunsumbangaken déning kulawarganipun dhateng Galeri Seni Derby bibar piyambakipun séda.[6]

Kondur dhateng Derby[besut | besut sumber]

Potret Winston Churchill[besut | besut sumber]

The Derby Sketching Club[besut | besut sumber]

Perang Dunia II[besut | besut sumber]

Karya ingkang kondhang[besut | besut sumber]

  • KretegExeter (Exeter Bridge, Derby)
  • Pasar Ulam Derby ing Wanci Dalu (Derby Fish Market by Night)
  • Winston Churchill, 1915
  • Scene in Market Place during Gun Week, 18-23 November 1918
  • A Glimpse of Derby Market Place on Carnival Day, 1926
  • Hospital Carnival Day, 1935

Pamèran ing Royal Academy[besut | besut sumber]

Pamèran Ernest Townsend ing Royal Academy 1910 - 1937

  • 1910 T C Simmonds Esq
  • 1913 Arthur Smith Esq
  • 1915 “And battle, death and destiny roll-on, while loving hearts beat anxiously at home.”
  • 1916 A Native of Derbyshire & The Studio Doorway
  • 1917 The Attic Stairs & A Derbyshire Cottage
  • 1918 Gossip & Summer Morning
  • 1919 The Balloon Man
  • 1927 A Balloon Shop
  • 1932 Hanna
  • 1933 Schoolboy’s Holiday
  • 1934 T Harrision Thorpe Esq
  • 1937 Carnival Day in Derby

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ (en) "Ernest Townsend (1880–1944) The Potter". Bamfords Ltd. 
  2. ^ (en) J.Johnson & A. Greutzner, ed. (1977). Dictionary of British Artists. Antique Collectors' Club Ltd. ISBN 978-0902028364. 
  3. ^ (en) Gilbert, Martin (17 September 1985). "Churchill's London: Spinning Top of Memories of Ungrand Places and Moments in Time". The Churchill Centre and Museum at the Churchill War Rooms, London.  line feed character in |title= at position 20 (help)
  4. ^ a b c (en) Allard, Sarah; Nicola Rippon (2003). Goodey's Derby: Paintings and drawings in the collection of Derby Museum and Art Gallery. Breedon Books. ISBN 1-85983-379-9.  Cite uses deprecated parameter |coauthors= (help)
  5. ^ a b c (en) Stanton, Richard (2002). "The Search Continues: Artists of 1912" (PDF). Journal of Olympic History 10: 79.  Unknown parameter |month= ignored (help)
  6. ^ "Derbyshire Heritage Artists". Arts Derbyshire. 7 February 2010. 
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Ernest_Townsend&oldid=978983"