Musiyum Wayang Sendhang Mas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Museum Sendhangmas

Museum Wayang Sendang Mas ya iku musiyum wayang kang dunungé ana ing kutha Banyumas. Digawé ing 31 Dhésèmber 1983 lan saiki diopeni déning Yayasan Seni Budaya Sendang Mas[1]. Koleksi mligi ya iku wayang-wayang gagrak Banyumasan. Punakawan Bawor dadi koleksi kang utama mergane dadi ciri kas wayang Banyumasan. Saliyané iku ana koleksi benda-benda purbakala kang akèh ditemokna ana ing sajeroning tlatah kabupatèn Banyumas. Jeneng Sendang Mas iku jeneng cekak saka Seni Pedhalangan Banyumas [2]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]