Muséum Geologi Bandung

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Gambar:Museum Géologi.JPG
Museum Géologi Bandung.

Muséum Géologi Bandung ya iku muséum kang ngadeg tanggal 16 Mei 1928.[1][2] Muséum iki didandani nganggo dana saka JICA (Japan International Cooperation Agency).[1] Muséum Géologi ana ing Jalan Diponegoro, ora adoh saka Gedung Sate.[1] Ing kéné bisa antuk akèh informasi kang gegayutan karo masalah kagéologian.[1] Muséum iki biyèné arupa sawijining laboratorium.[2] Barang-barang kang dadi kolèksiné ya iku fosil tengkorak manungsa wiwitan ing donya, fosil-fosil rangka kéwan pra-sejarah, watu lintang kang abote 156 kg kang tiba tanggal 30 Maret 1884 ing Jatipelangon, Madiun.[1] Koleksi unggulan kang terkenal ya iku fosil manungsa purba Homo Erectus, fosil gajah purba Stegodon trigonocephalus, lan replika fosil dinosaurus kang paling gedhe lan paling ganas Tyrannosaurus Rex.[2] Saliyane iku, ing kene uga ana penyuluhan, pameran lan kegiyatan riset utawa panaliten.[2] Kagiyatan panaliten mau ngliputi sumber daya minyak lan gas bumi, mineral, batubara, gambut, bitumen padat, lan panas bumi.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e (id) bandungtourism.com Diundhuh tanggal 4 Agustus 2011
  2. ^ a b c d (id) indotravelers.com Diundhuh tanggal 9 Agustus 2011
  3. ^ (id) esdm.go.id Diundhuh tanggal 9 Agustus 2011