Menyang kontèn

Murabba

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Murabba
Peach murabba
AjanganDessert
Tlatah utawa prajaSouth Caucasus, West Asia, Central Asia, South Asia
Woworan pokokfruits or berries, sugar
Buku masakan: Murabba  Médhia: Murabba

Murabba [1] (saka Arab: مربى‎‎ murabbá "jam", "woh wadi"; Armèni: մուրաբա muraba, Basa Azéri: mürəbbə , Basa Géorgia: მურაბა muraba, basa Hindi: मुरब्बा murabbā, Marathi morambā, Banggala: মোরব্বা morobbā, Pèrsi: مربا‎‎ morrabâ, Basa Tajik: мураббо murabbo, Basa Urdu: مربا murabbā, Basa Uzbèk: murabbo ) nuduhake wadi manis sing populer ing pirang-pirang wilayah ing Kaukasus Selatan, Asia Tengah, Asia Selatan, lan Timur Tengah . Umume disiapake nganggo woh-wohan, gula, lan rempah-rempah. Woh sing populer ing candied yaiku apel, apricot, gooseberry (amla), mangga, plum, quince sing bisa diawetke suwene suwe kayata murabba udan lan versi garing, lan diarani duwe sipat obat. [2] Iki digunakake kanthi umum ing obat tradisional lan tradisional India.

Jahe murabba (Jahe rapuh)
Murabba made from Wax gourd
Murabba digawe saka labu lilin

Referensi[besut | besut sumber]