Murabba

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Murabba
Shaftali murebbesi hazir e-citizen.jpg
Peach murabba
AjanganDessert
Tlatah utawa prajaSouth Caucasus, West Asia, Central Asia, South Asia
Woworan pokokfruits or berries, sugar
Buku masakan: Murabba  Médhia: Murabba

Murabba [1] (saka Arab: مربى‎‎ murabbá "jam", "woh wadi"; Armèni: մուրաբա muraba, Basa Azéri: mürəbbə , Basa Géorgia: მურაბა muraba, basa Hindi: मुरब्बा murabbā, Marathi morambā, Banggala: মোরব্বা morobbā, Pèrsi: مربا‎‎ morrabâ, Basa Tajik: мураббо murabbo, Basa Urdu: مربا murabbā, Basa Uzbèk: murabbo ) nuduhake wadi manis sing populer ing pirang-pirang wilayah ing Kaukasus Selatan, Asia Tengah, Asia Selatan, lan Timur Tengah . Umume disiapake nganggo woh-wohan, gula, lan rempah-rempah. Woh sing populer ing candied yaiku apel, apricot, gooseberry (amla), mangga, plum, quince sing bisa diawetke suwene suwe kayata murabba udan lan versi garing, lan diarani duwe sipat obat. [2] Iki digunakake kanthi umum ing obat tradisional lan tradisional India.

Jahe murabba (Jahe rapuh)
Murabba made from Wax gourd
Murabba digawe saka labu lilin

Referensi[besut | besut sumber]