Menyang kontèn

Mujdéi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Saus bawang putih ( mujdei )

Mujdei [1] ( Romanian pronunciation: [muʒˈdej], jamak: mujdeie ) minangka sawijining saos rempah-rempah ing Romania . Iki digawe saka cengkeh bawang putih sing diremuk lan digiling dadi pasta, asin lan dicampur energik karo lenga sayur; lenga kembang srengenge meh mesthi digunakake. Gumantung saka pilihan regional lan sajian sing diwenehake, lemon utawa bahan liyane bisa ditambahake. Asilé yaiku saus putih kanthi rasa bawang putih sing kuat, beda-beda konsistensi saka tempel kenthel nganti saus. Ing sawetara wilayah ing Romania mujdei digawe saka krim, bawang sing wis dirajang lan uyah.

Cathetan lan referensi[besut | besut sumber]

  1. "Definition of mujdei" (ing basa Rumania). DEX online. Diarsip saka sing asli ing 2021-07-09. Dibukak ing 2020-10-28.