Moussaka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Moussaka
MussakasMeMelitsanesKePatates01.JPG
A dish of Greek moussaka
AjanganMain course
Panggonan asalGreece, Middle East (cooked salad form), Levant
Tlatah utawa prajaThe Balkans and Eastern Mediterranean
Hawa ajanganHot or cold
Woworan pokokEggplant and/or potatoes, minced meat
VariasiMultiple
Buku masakan: Moussaka  Médhia: Moussaka

Moussaka ( /mˈsɑːkə/, /ˌmsəˈkɑː/ utawa /ˌmsɑːˈkɑː/ ) iku sawijining olahan eggplant - lan / utawa sajian basis kentang, asring kalebu lemah meat, sing umum ana ing Balkan lan Timur Tengah, kanthi variasi lokal lan regional akeh.

Versi paling misuwur ing Eropa lan Amerika yaiku varian Yunani sing digawe ing taun 1920an dening Nikolaos Tselementes . Akeh versi duwe lapisan ndhuwur digawe saka saus adhedhasar susu kenthel karo endhog ( kastard ) utawa glepung ( saos béchamel ). Ing Yunani, sajian kasebut dilapisi lan biasane disajikake nalika panas.

Rujukan[besut | besut sumber]