Morgan Freeman

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Morgan Freeman
Academy Award-winning actor Morgan Freeman narrates for the opening ceremony (26904746425) (cropped).jpg
Freeman dadi narator ing upacara pambuka Invictus Games taun 2016 ing Orlando, Florida
Lair (1937-06-01) Juni 1, 1937 (umur 82)
Memphis, Tennessee, AS
BangsaAmérika
PakaryanParaga lanang
Taun aktif1964–saiki
Bojo
  • Jeanette Adair Bradshaw (o. 1967–79)
  • Myrna Colley-Lee (o. 1984–2010)
AnakAlfonso Freeman, Saifoulaye Freeman, Deena Freeman, Morgana Freeman
saka Radhio 4 BBC The Film Programme, 12 Sèptèmber 2008.[1]

Morgan Freeman[2] (lair 1 Juni 1937)[3] ya iku narator, prodhuser, lan aktor Amérika. Freeman menangaké Academy Award ing taun 2005 kanthi kategori Best Supporting Actor ing filem Million Dollar Baby (2004), lan dhèwèké uga nampa nominasi Oscar awit mainé ing filem Street Smart (1987), Driving Miss Daisy (1989), The Shawshank Redemption (1994) lan Invictus (2009). Dhèwèké uga menang Golden Globe Award lan Screen Actors Guild Award.

Freeman main ing akèh filem laris tur kondhang, kaya taGlory (1989), Robin Hood: Prince of Thieves (1991), Seven (1995), Deep Impact (1998), The Sum of All Fears (2002), Bruce Almighty (2003), The Dark Knight Trilogy (2005-2012), The Lego Movie (2014), lan Lucy (2014). Dhèwèké misuwur amarga khasé sing alus lan swarané sing jero. He got his break as part of the cast of the 1970s children's program The Electric Company. Morgan Freeman iku peringkat angka 3 saka bintang filem sing nampa pikolèhan paling akèh, ya iku punjul $4.316 milyar totalé, sing kira-kirané $74.4 yuta saben filem.[4]

Cathetan lan rujukan[besut | besut sumber]

  1. "12/09/2008". The Film Programme. September 12, 2008. BBC Radio 4. Dijupuk January 18, 2014. 
  2. Interview (archived via Google Books), The New Yorker, July 3, 1978. Freeman: "[My grandmother] had been married to Morgan Herbert Freeman, and my father was Morgan Porterfield Freeman, but they forgot to give me a middle name."
  3. Steinbeiser, Andrew (1 June 2015). "Happy Birthday! Morgan Freeman Turns 78 Today". ComicBook.com. ComicBook.com. Diarsip saka sing asli ing June 1, 2015. Dijupuk 1 June 2015. 
  4. "People Index." Box Office Mojo.