Misal pav

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Misal pav
Kolhapuri Misal Pav.jpg
A plate of misal pav
Jeneng liyanéMisal
JinisCurry and bread
Panggonan asalIndia
Tlatah utawa prajaMaharashtra
Hawa ajanganMain dish, breakfast, lunch, dinner
Woworan pokokSprouts, mutter, chick peas and chile powder gravy
VariasiMisal vada
Ènergi panganan
(per ajangan)
550 cal kcal
Buku masakan: Misal pav  Médhia: Misal pav

Misal pav ( Marathi : मििळळ is is) iku salah sawijining panganan sing misuwur saka Nashik, India . [1] Iki kalebu misal (kari pedhes biasane digawe saka biji ngengat ) lan pav (jinis roti India). [2] Piring pungkasan ditambah karo farsan utawa sev, bawang, lemon lan ketumbar (cilantro). Biasane disajikake nganggo roti utawa gulung panggang karo butter lan buttermilk utawa curd and papad . Dadi minangka sajian sarapan, nyamikan lan uga panganan sing pepak.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Top 6 Misal Pav joints in Mumbai". Free Press Journal. August 14, 2015. Dibukak ing May 24, 2016.
  2. "Mumbai's Misal Pav Beats Dishes From Across The World. Crowned World's Tastiest Veg Snack!". indiatimes.com. June 5, 2015. Dibukak ing May 24, 2016.