Misal

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Misal
Misal maharashtran specialty.jpg
Misal
Panggonan asalIndia
Tlatah utawa prajaMaharashtra
Buku masakan: Misal  Médhia: Misal

Misal ( Marathi : मिसळ, tegese "campuran"), minangka panganan pedhes sing kawentar ing negara India kulon ya kuwi Maharashtra . Sesuguh iki didhahar kanggo sarapan utawa minangka jajanan awan utawa kadhang kalau minangka pasugatan sewengi, asring dadi bagean saka pav misal . Tetep jajanan sing disenengi amarga gampang digawé karo bahan sing ana lan duwe nutrisi sing apik. Rasa misal wiwit saka gurih nganti pedhes. Lan uga ana macem-macem jinis. Misal uga dadi panganan sing misuwur. Pasugatan kasebut mesthi disajekake panas.

Olahan kasebut asale saka tapel wates Khandesh lan Maharashtra Kulon. Saiki dina Nasik lan Ahmednagar tlatah Maharashtra.

Woworan[besut | besut sumber]

Misal kan roti pav

Bahan-bahan kasebut kasusun kanthi pirang-pirang jenis disuguhake.

  • Sing bakal pisanan bakal dadi iku matki utawa moth kacang usal. Usal yaiku kacang buncis sing dimasak karo tomat lan bawang. Nilai nutrisi kasebut asale saka kacang buncis
  • Lapisan kapindho yaiku Batata bhaaji nyebar tipis ing panggunaan
  • Lapisan katelu yaiku Chivda uga nyebar tipis ing Batata Bhaaji.
  • Lapisan kaping papat yaiku campuran Bawang, tomat, katumbah lan Sev lancip.
  • Tarri utawa Kat ditambahake kanggo ngisi mangkuk (luwih akeh Tarri disuguhake ing bokor sing kapisah)
  • Misal disuguhake roti roti utawa roti cilik, ing piring misal-pav .