Laser: Béda antara owahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
3 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: alat → piranti
(→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning (2))
(→‎top: éjaan, replaced: alat → piranti)
[[Gambar:LASER.jpg|thumb|Laser]]
'''Laser''' (cekakan saka [[basa Inggris]]: '''''Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation''''') iku sawijining alatpiranti sing migunakaké èfèk [[mekanika kuantum]], [[pancaran kastimulasi]], kanggo ngasilaké sawijining [[cahya]] sing [[kohèrens]] saka medium "lasing" sing dikontrol kamurnian, ukuran, lan wanguné. Sinar laser bisa sambung-sinambung lan kanthi amplituda-konstan (dikenal minangka ''CW'' utawa ''gelombang berkelanjutan''), utawa detak, kanthi migunakaké tèknik ''[[Q-switching]]'', ''[[modelocking]]'', utawa ''[[gain-switching]]''.
 
Jrpning operasi detak, akèh daya puncak sing luwih dhuwur bisa digayuh. Sawijining medium laser uga bisa duwé fungsi minangka [[amplifier optikal]] nalika di-''seed'' nganggo cahya saka sumber liya. Signal sing dikuataké bisa mèmper banget karo signal input sajeroning istilah [[panjang gelombang]], fase, lan polarisasi; Bab iki wigati sajeroning [[komunikasi optikal]]. Tembung kriya "lase" maknané mroduksi cahya kohèrens, lan asalé saka tembung ''laser'' iki.
348.872

besutan

Menu navigasi