Serat Jayèngbaya: Béda antara owahan

Menyang navigasi Menyang panggolèkan
1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB
c (éjaan using AWB)
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
[[Gambar:Samak Jayengbaya.jpg|thumb|Samak buku Serat Jayengbaya anggitan R.Ng.Ranggawarsita]]
'''''Serat Jayengbaya''''' iku buku pituduh / falsafah urip kang dianggit déning R. Ngabehi [[Ranggawarsita]] lan diterbitaké déning [[Balai Pustaka]] Jakarta, cithakan kapisan taun [[1988]] kanthi alih basa lan alih aksara déning L. Mardiwarsito. Buku iki dianggit déning R. Ngabehi Ranggawarsita wektu panjenengané isih umur antara 20 nganti 28 taun, yaikuya iku nalika mengku jabatan carik Kadipaten Anom ing [[Kasunanan Surakarta]], kanthi asma sebutan Mas Ngabèhi Sarataka.<ref>Pirsani [[wanda]] wiwitan ing [[pada]] pisanan kang dicithak kandel, nuduhaké sandi asma '''Kiyahi Sarataka'''</ref>
 
Buku serat kang dumadi saka 250 [[pada]] iki nyaritakaké tokoh Jayengbaya kang kepingin nggolèki kabagjan urip kanthi cara nglaksanakaké tugas sacara apik, golèk jabatan dhuwur, lan kalungguhan kang kinurmatan. Jroning upayané iku, 47 cara kauripan wis dicoba, nanging ora ana siji-sijia kang cocog, amarga saben cara mau tansah ngadhut kakurangan-kakurangan lan ora ana siji-sijia kang sampurna. Pungkasané, Jayengbaya mutusaké bakal nekuni cara kauripané kang wis biasa, amarga iku kang dianggep paling apik.
6.697

besutan

Menu navigasi