Mihun kerang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Mihun kerang
Oyster-Vermicelli.jpg
A bowl of Oamisoir
Cina Padatan 蚵仔麵線
Cina Prasaja 蚵仔面线
Werdi literaloyster noodle threads

Bihun kerang utawa oamisoir (basa Tionghoa tradisional : 蚵仔 麵 線; Hokkien basa Taiwan : ô-á mī-sòaⁿ) kalebu sup mi sing populer ing Taiwan . [1] Bahan utamane yaiku kerang lan misua ( bihun Cina). Salah sawijining papan sing kawentar yaiku ing dalan Dihua , Dadaocheng, Taipei . Macem-macem bihun coklat sing digunakake kanggo sajian iki digawe utamane karo glepung gandum lan uyah, lan entuk warna sing unik amarga proses kukus sing menehi gula ing adonan, supaya bisa dimasak suwene luwih suwe tanpa rusak. [2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. 沃凱文, Kevin Wolkober (2017-07-08). "Ukuko Oyster Vermicelli - Eat Drink Taiwan". Medium (in Inggris). Retrieved 2019-06-25.
  2. Hiufu Wong, Maggie. "40 of the best Taiwanese foods and drinks". edition.cnn.com. CNN. Retrieved 8 April 2020.