Migettuwatte Gunananda Thera

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Migettuwatte Gunananda Thera
Venerable Migettuwatte Gunananda Thera (1823-1890).jpg
GelarWaadibhasinha (Singa ing seni wicara)
Data pribadi
Lair(1823-Cithakan:NOMORBULAN-09)9 Fèbruari 1823
Mohottiwatta (Migettuwatta), Balapitiya, Ceylon Britania
SedaSèptèmber 21, 1890(1890-09-21) (umur 67)
AgamiBuddha Theravada
SekolahTheravada
Kedudukan senior
GuruThelikada Sonutthara Thera
LokasiDeepaduttaaramaya, Kotahena, Kolombo

Migettuwatte Gunananda Thera utawa Mohottiwatte Gunananda Thera (Sinhala: පූජ්‍ය මිගෙට්ටුවත්තේ ගුණානන්ද හිමි) (lair 9 Fèbruari 1823 – pati 21 Sèptèmber 1890 ing umur 67 taun) yaiku seorang ahli wicara Buddhis Sri Lanka (Sinhala). Ia dikenal amargi mimpin pihak Buddhis ing debat-debat sing dianakake antara Buddhis lan Kristen ing Baddegama, Udanwita, Waragoda, Liyanagemulla, Gampola, lan ing debat sing paling misuwur ing Panadura. Minangka asil saka debat-debat kasebut, Agami Buddha ing Sri Lanka ngalami kebangkitan maneh.[1] Sawise maca pamflet babagan debat-debat sing diterbitake ing Amerika Sarekat, Henry Steel Olcott teka menyang Sri Lanka ing 1880.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Wijenayake, Walter (2008-09-20). "Ven Migettuwatte Gunananda". island.lk. The Island. Diarsip saka sing asli ing 2008-10-22. Dibukak ing 2009-04-29. Unknown parameter |dead-url= ignored (|url-status= suggested) (pitulung)

Bacaan luwih lanjut[besut | besut sumber]

Cithakan:Persondata