Michael Gilsenan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Michael Gilsenan ya iku ahli antropologi saka London, Karajan Manunggalm kalairan tanggal 6 Februari 1940[1]. Pandhidhikan pawiyatan luhur kang dijupuk Michael ya iku ana ing Unversity of Oxford (BA) taun 1963, Diploma Anthropology taun 1964, lan D.Phil. taun 1967[2]. Panlitian antropologis kang linakonan ya iku ana ing Mesir taun 1964 nganti 1966, Lebanon taun 1971 nganti 1972, lan bab proyek diaspora Arab ing werna-weran wewengkon Eropa lan Asia Tenggara taun 1999 nganti 2000, 2001-2002[2][3][4]. Karya-karya akademis kang tinulis ya iku antarané Saint and Sufi in Modern Egypt: An Essay in the Sociology of Religion (1973), ‘Lying, honor and contradiction’ ana ing buku Transaction and Meaning: Directions in the Anthropology of Exchange and Symbolic Behavior (1976), Recognizing Islam : An Anthropologist’s Introduction (1982), Lords of the Lebanese Marches: Violence and Narrative in a Lebanese Society (1996)[1][2]. Michael iki akéh kang nuduhaké bab sufi ing dunya Islam, mligi ing Mesir lan praktik sosial[1][2].

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b c Amit, Vered, (ed) (2004). Biographical dictionary of social and cultural anthropology. London: Routledge. k. 273. ISBN 020364459X. OCLC 436848672. 
  2. a b c d "Michael C Gilsenan". as.nyu.edu. Dijupuk 2018-01-12. 
  3. "Michael Gilsenan - ARI". ari.nus.edu.sg. Dijupuk 2018-01-12. 
  4. "Michael Gilsenan". New York Institute for the Humanities (ing basa Inggris). Dijupuk 2018-01-12.