Michael Clayton (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Masalah Lua: expandTemplate: template "judul miring" does not exist. Michael Clayton yaiku film drama kriminal lan misteri Amerika Serikat taun 2007 sing disutradarani dening Tony Gilroy lan digawe dening Sydney Pollack, Steve Samuels, Jennifer Fox lan Kerry Orent. Naskah film iki ditulis dening Tony Gilroy. Juru paragane yaiku George Clooney, Tom Wilkinson, Tilda Swinton lan Sydney Pollack.

Film Michael Clayton wiwit tayang ing Festival Film Venice tanggal 31 Agustus 2007 lan dirilis ing Amerika Serikat tanggal 5 Oktober 2007 kanthi winates lan tanggal 12 Oktober 2007. Film iki ditampa kanthi ulasan apik saka juru kritik

Paraga[besut | besut sumber]

  • George Clooney minangka Michael Clayton
  • Tom Wilkinson minangka Arthur Edens
  • Tilda Swinton minangka Karen Crowder
  • Sydney Pollack minangka Marty Bach
  • Michael O'Keefe minangka Barry Grissom
  • Sean Cullen minangka Gene Clayton
  • Ken Howard minangka Don Jeffries
  • Merritt Wever minangka Anna
  • Austin Williams minangka Henry Clayton
  • Denis O'Hare minangka Greer
  • Robert Prescott minangka Verne
  • Terry Serpico minangka Iker
  • Katherine Waterston minangka jaksa penuntut
  • David Lansbury minangka Timmy Clayton

Tanggepane Juru Kritik[besut | besut sumber]

Film Michael Clayton nampa ulasan apik saka para juru kritik. Adhedhasar Rotten Tomat, film nduweni rating 90%, miturut 198 review, kanthi rating rata-rata 7.6 / 10.[4] Adhedhasar Metacritic, film pikantuk nilai 82 saking 100, adhedhasar 36 kritik, nuduhake "pangenalan universal".[5] Adhedhasar CinemaScore, film iki nemu nilai "B" saka pamirsa film kanggo skala A + nganti F.[6]

Box Office[besut | besut sumber]

Film Michael Clayton pikantuk $ 49,033,882 ing Amerika Utara lan $ 43,957,953 ing negara liya. Total pendapatane sing ditampa dening film iki mencapai $ 92,991,835, ngluwihi biaya produksi film $ 25 yuta.[3]

Ing bukaan akhir minggu sing winates, film iki entuk $ 719,910, ndadikake urutan 22 ing box office. Nanging, ing bukakane seminggu secara luas. film iki pikantuk $ 10.373.422, dadi urutan 4 ing box Ofiice.[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Michael Clayton (15)". British Board of Film Classification. September 18, 2008. Dijupuk January 8, 2016. 
  2. Mendelson, Scott (May 13, 2016). "George Clooney Is A Movie Star, Just As Long As You Don't Need A $20M Debut". Forbes. Dijupuk March 15, 2018. 
  3. a b c "Michael Clayton (2007)". Box Office Mojo. Dijupuk October 12, 2012. 
  4. "Michael Clayton (2007)". Rotten Tomatoes. Dijupuk February 13, 2018. 
  5. "Michael Clayton reviews". Metacritic. Dijupuk February 13, 2018. 
  6. "CinemaScore". cinemascore.com. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]