Mesjid Agung Aleppo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Masjid Agung Aleppo
جامع حلب الكبير
Aleppo-Great-mosque-Alp.jpg

Masjid Agung Aleppo

Wedharan dhasar
Papané Suriah Aleppo, Suriah
Kanggo agama Islam
Kartangan wangunan
Jinis wangunan Masjid
Taun rampung 715
Spesifikasi
Menara 1

Masjid Agung Aleppo ( baasa Arab : جامع حلب الكبير Jāmi 'Halab al-Kabīr ) utawi Masjid Umayyah saking Aleppo ( جامع بني أمية بحلب Jāmi 'al-Umawi al-Kabīr ) inggih punika masjid paling ageng ing Kitha Aleppo, Suriah. Masjid punika dumunung ing distrik al-Jalloum kitha Aleppo. Masjid Agung Aleppo dipunyasa ing kawitanipun abad 8. Salah satunggaling menara masjid ingkang dipunyasa taun 1090 risak amargi Perang sadhèrèk Suriah taun 2013.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Minaret of ancient Aleppo mosque destroyed (dipununduh tanggal 9 Mèi 2013)

Pranala njawi[besut | besut sumber]