Mercedes-Benz SLR McLaren

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Mercedes-Benz SLR McLaren
Mercedes-Benz SLR McLaren
Prodhusèn McLaren Automotive
Parusahan indhuk Daimler AG
Mangsa sajroning produksi 2003–2010
Perakitan Woking, Surrey, England, UK
Modhèl sawisé Mercedes-Benz SLS AMG
Klas Grand tourer
Wangun rangka 2-door coupé
2-door roadster
Layout Front mid-engine, rear-wheel drive
Mesin 5.4 L supercharged V8 (M115 ML55)
Transmisi 5-speed automatic
Let sumbu rodha 2700|mm|in|abbr=on
Dawa 4656 mm
Amba 1908.5 mm
Dhuwur 1261 mm
2006–08: 1252 mm
Bobot kothong 1768 kg

Mercedes-Benz SLR McLaren ya iku jinising montor sing dadi montor wisata (Anglo-Jerman) sing dikembangaké déning Mercedes-Benz lan McLaren Otomotif, dibangun ning Portsmouth lan Pusat Teknologi McLaren ning Woking, Surrey, Inggris, lan didol taun 2003-2009. Nalika dikembangake, Mercedes-Benz sing duwé 40% saham saka Grup McLaren.[1] Amarga gear box otomatis, ndadeake mesine ketata apik lan duwé kharasteristik kemudi, pirang-pirang komentator mobil nglasisikasiake SLR McLaren dadi GT, sing dadi kendaraan kaya Aston Martin DBS V12 lan Ferrari 599 GTB Fiorano.[1] SLR ya iku kacendhakan saka Sport, Leicht, Rennsport(ulah raga, cahya, balap). Mercedes-Benz ngandharake wis yasa 3.500 SLRs ing mangsa pitu taun, lam mrodhuksi taunan akèhé 500 mobil. rega mobile, GB £ 295,337 (sakiwa-tengené US $ 450.000, € 350.000, CHF 500.000 atau C $ 500.000. 2009). Iki ndadeake mobil ning jejeran mobil larang ning dunya.[1]

Sajarah[besut | besut sumber]

Mercedes-Benz SLR McLaren iku keinspirasi saka Mercedes-Benz SLR 300 Uhlenhaut Coupe lan mobil balap taun 1955, sing ndadeake Mercedes-Benz W196 dimodifikasi mobil balap F1.[1] Iki ditepangake 17 November 2003.[1] Ing tanggal 4 April 2008, Mercedes ngandharake dhèwèké mandeg mrodhuksi SLR.[1] Pungkasan saka modhel coupe mandeg mrodhuksi ing taun 2007 lan versi roadster mandhe ing awal taun 2009.[1]

Rem[besut | besut sumber]

SLR fitur Sensotronic, jinis sistem rem-by-wire. Rem Cakram ya iku karbon-keramik lan mènèhi tenaga ngerem sing luwih apik lan awet saka cakram baja nalika kerja. Mercedes-Benz ngeklaim disk iki awet bisa nganti 1.200 °C (2.200 °F). Cakram ngarep duwé ventilasi internal lan 370 mm (15 in) duwé diameter 8 kalipe piston sing digunaake. Cakram mburi sing 360 mm (14 in) duwé diameter 4 kaliper piston. Ing wayah teles kaliper otomatis skim njabane cakram kanggo njaga supaya garing.[1] Nganggo ngunggahake kinerja rem, ana rem udara otomatis, nalika ning pojok elevasi mburi spoiler mburi ingkang diatur 65 derajat. Nang downforce mburi sisih diwènèhi tambahan drag aerodinamis sing ndadeake munggah nganti 90 %.[1] Modhel Rem Top Gear naté dikritik amarga kurange modulasi lan duwé operasi on-off. Iki njalari mobil ora kapenak lan suhu mobilngluwihi saka normal kanggo cakra, keramik nalika mlaku.[1] Elevasi bisa ngunggahake downforce mburi, supaya luwih stabil.[1]

Mesin[besut | besut sumber]

SLR ya iku mesin kanggo mobil ulah raga sing duwé kapasitas 5.439 cc (5,439 L; 331,9 cu in), supercharged, all-aluminium, SOHC mesin V8.[2] Silinder sing miringe 90 derajat duwé katup per silinder lan dilumasi sistem bah garing.[2] Rasio kompresi 8.8:1 lan bore lan stroke ya iku 97 milimeter (3,82 in) lan 92 milimeter (3,62 in). Kumparan Lysholm-jinis twin-screw supercharger bisa muter nganti 23.000 puteran per menit lan ngasilaké 0,9 bar (13 psi) boost. Udara dikompersi lajeng diadhemake nganggo intercooler. Mesin ngasilaké daya maksimum 626 PS (460 kW; 617 hp) @ 6500rpm lan torsi maksimum 780 N · m (£ 580 · ft) @ 3250-5000rpm.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k guide.opendns.com(diundhuh 6 Agustus 2011)
  2. ^ a b c www.slr-uk.com(diundhuh 6 Agustus 2011)