Memori Kilat

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Kartu memori kilat USB

Memori kilat (flash memory) yakuwi jinisé EEPROM kang bisa dadi papané data memori kang akèh, bisa uga mbusak lan nyerat operasi pemrograman. Istilah gampangé yakuwi, chip memori kang bisa nyimpen seratan, ora kaya chip memori akses acak/RAM, memori iki bisa nyimpan datané tanpa mbutuhaké penyediaan listrik. Memori iki racaké digunakaké ning kartu memori, kandar kilat USB (USB flash drive), pemutar MP3, kodhak digital, lan telepon genggam.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

  • "Flash Filesystems for Embedded Linux Systems". Archived from the original on 2012-12-05.
  • "Introducing YAFFS, the first NAND-specific flash file system". Archived from the original on 2012-09-12.
  • YAFFS - Yet Another Flash Filing System, is a filing system optimised for NAND Flash chips (GPL)
  • Memory Technology Device (MTD) Subsystem for Linux
  • A Nonvolatile Memory Overview
  • How Flash Memory Works
  • Comparison of flash memory cards at Steve's Digicams
  • 32 gigabyte flash memory card in development