Memori komputer

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados

Memori (luwih sering disebut memori fisik) ya iku istilah generik kang nunjukaké media nyimpen data ning piranti komputer. Nggal program lan data kang wis diproses déning prosesor bakal disimpen ning memori fisik. Data kang disimpan ning memori fisik iku sipaté sementara, amarga data kang disimpan ning sajeroné iku bakal kesimpen manawa komputer kasebut esih dialiri daya. Ananging nalika komputer iku direset utawa dipateni, data kang kasimpen ning memori fisik bakalan ilang. Mula iku, sadhurungé mateni komputer, kabeh data sing durung disimpan ing media kanggo nyimpanan permanen (berbasis disk, kayata hard disk utawa floppy disk). Memori fisik umumé bentuké Random Access Memory (RAM), kang duwéni sipat dinamis (DRAM).

Carané migunakaké memori[sunting | besut sumber]

Komponen utama ning sistem komputer ya iku Arithmetic and Logic Unit (ALU), Control Circuitry, Storage Space lan piranti Input/Output. Tanpa anané memori, komputer namung duwéni guna kanggo mroses sinyal digital, tuladhané kalkulator atawa media player.

Memori bisa kanggo nyimpen data, instruksi lan informasi iku sing gawé komputer bisa disebut komputer multi-fungsi (general-purpose). Komputer kagolong piranti digital, mulané informasiné iku bentuké sistem bilangan biner (binary). Teks, angka, gambar, suwara lan video dikonversikaké dadi kumpulan bilangan biner (binary digit atawa disingkat bit). Kumpulan bilangan biner luwih kondang karo istilah BYTE, ya iku 1 byte = 8 bits. tambah gedhe memoriné tambah akeh uga informasi kang bisa disimpen ning sakjeroné komputer (media kanggo nyimpen).

Jinis-jinis memori[sunting | besut sumber]

Jinis memori kang akeh dimigunakaké masarakat, ya iku:

Bagian memori[sunting | besut sumber]

Arsitektur komputer kayata arsitektur von Neumann, kapasitasé lan cepeté memori bisa dibedakaké migunakaké hierarki memori. Hierarki iki digawé saka jinis memori kang paling cepat nganti kang paling lelet; digawé saka kang paling cilik kapasitasé nganti paling gedhe kapasitasé; lan diurutaké saka rega nggal bit memoriné, mulai saka kang paling dhuwur (larang) nganti kang paling andhap (murah).

Referensi[sunting | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Memori_komputer&oldid=1044893"