Max Verstappen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Max Verstappen

Max Emilian Verstappen (lair tanggal 30 September 1997) ya iku pembalap mobil balap profesional Belgia-Walanda,[1] sing main ing ngisor gendéra Walanda ing balapan Formula Siji, karo tim Red Bull Racing. Dheweke putra saka mantan pembalap F1 Jos Verstappen.

Ing Grand Prix Australia 2015, ing umur 17 taun lan 166 dina, dheweke dadi pembalap paling enom sing bisa bersaing ing Formula Siji. Sawise nglampahi musim 2015 karo Scuderia Toro Rosso, dheweke miwiti musim 2016 karo tim Italia sadurunge dipromosikan dadi tim induk Toro Rosso, Red Bull, minangka pengganti Daniil Kvyat. Dheweke banjur menang ing Grand Prix Spanyol 2016 ing balapan pisanan kanggo Red Bull nalika umur 18 taun, lan dadi juara paling enom ing Grand Prix, lan dadi juara balapan F1 pisanan ing gendéra Walanda. Sawise menang ing Grand Prix Abu Dhabi 2021, dheweke dadi pembalap Walanda pertama sing menang juara dunia Formula Siji, lan dadi juara dunia kaping 34.

Ing Grand Prix Arab Saudi 2022, Verstappen wis menang 21 balapan kalebu kamenangan pisanan kanggo pembalap bertenaga Honda wiwit 2006. Verstappen bakal terus balapan kanggo Red Bull paling ora nganti pungkasan taun 2028.[2]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Veentra, Rob (10 April 2015). "Jos Verstappen over de nationaliteit van Max". GPToday.net (ing basa Walanda). Dibukak ing 12 Januari 2022.
  2. "Max Verstappen signs bumper new deal with Red Bull until end of 2028 | Formula 1®". www.formula1.com (ing basa Inggris). 3 Maret 2022. Dibukak ing 2022-03-04.

Pranala luar[besut | besut sumber]