Matthias Schleiden

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Matthias Jakob Schleiden
Lair (1804-04-05)5 April 1804
Hamburg, Germany
Pati 23 Juni 1881(1881-06-23) (umur 77)
Frankfurt am Main, Germany
Kabangsan German
Babagan Botani
Institusi University of Jena, University of Dorpat
Alma mater Heidelberg
Misuwur amarga Cell theory
Cekakan pengarang (botani) Schleid.
Die Entwickelung der Meduse ("The Development of the Medusæ"), in Schleiden's Das Meer

Matthias Jakob Schleiden (5 April 1804 - 23 June 1881) iku botanis Jerman lan panemu téari sèl, bebarengan karo Theodor Schwann lan Rudolf Virchow.

Lair ing Hamburg, Schleiden sekolah ing Heidelberg lan praktèk hukum ing Hamburg, nanging banjur nekuni hobi ing babagan botani.

Réferènsi[besut | besut sumber]


Pranala njaba[besut | besut sumber]