Matrik Pimpinan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Matrik Pimpinan (asliné karan Matrik Panyipta) ya iku artéfak fiksi sing ana ing dolanan Transformers lan mèdia waralaba sing digawé déning Hasbro. Wujudé Matrik Pimpinan ya iku jimat lègendharis sing turun-temurun kanggo pimpinané Autobot, Autobot dadi karakter protagonis ing waralaba Transformers. Matrik iki dadi salah sijiné unsur sing paling wigati ing waralaba Transformers, metu ing mèh saben komik lan sèri tèlèvisi Transformers, uga sèri filem aksi nyata.

Komik[besut | besut sumber]

Komik Marvel[besut | besut sumber]

Matrik panyipta kapisan kétok ana ing komik Transformers Marvel, lan banjur kawentar jeneng Matrik Pimpinan Autobot.[1] Matrik iku wis disiyaraké dhisik ana ing kartun Transformers setaun sadurungé. Matrik panyipta iku digambaraké pisanan ya iku program komputer sing anan ing pikirané Optimus Prime,[1] saperlu kanggo mènèhi urip ing Transformers sing anyaran diciptakaké, dianggep dadi inspirasiné kubus  All Spark ing filem aksi nyata Transformers ing taun 2007. Prime ing filem iku ketawan déning pemimpin Decepticon, Shockwave, sirahé pisah karo awaké,[2] lan program sing ana Matrik iku dienggo nggawé urip Constructicons ing Transformers .[3] Sadurungé Shockwave bisa nguripaké Jetfire, Nanging, Prime ngalihaké matrik panyipta ana ing pikirané Buster Witwicky,[4] wong sing ngendalèni Jetfire[5] lan mitulungi Prime.[6]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. a b Marvel (US) Comics, Transformers issue #10, page 2, panel 3
  2. Marvel (US) Comics, Transformers issue #5-6
  3. Marvel (US) Comics, Transformers issue #10
  4. Marvel (US) Comics, Transformers issue #6, page 10-11
  5. Marvel (US) Comics, Transformers issue #11, page 20, panel 1
  6. Marvel (US) Comics, Transformers issue #11, page 13-14