Masjid Pathok Nagara

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Masjid Pathok Negara ya iku aran kanggo masjid kagungan dalem Kasultanan Nayogyakarta ing sajeroné negaragung.[1] Cacahé ana lima lan yasan saka Sultan Hamengkubuwana II, ya iku :

  1. Masjid Sulthani Plasakuning ing iring lor;
  2. Masjid Jami’ an-Nur Mlangi ing iring kulon;
  3. Masjid ad-Darajat Babadan ing iring wétan;
  4. Masjid Nurul Huda Dhongkèlan ing sisih kidul;

Miturut sujarahé, anané mesjid pathok negara saka usulé Kyai Nur Iman Mlangi marang Sultan Hamengkubuwana II perlu yasa masjid kanggo nyengkuyung Masjid Gedhé Kauman kang wis dibangun sadurungé. Masjid Taqwa Wanakrama ing sisih kidul kang dibangun kèri lan uga kalebu masjid pathok nagara.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Abror, Indal (2016-04). "Aktualisasi Nilai-Nilai Budaya Masjid Pathok Negoro". Esensia. Vol 17, No. 1. Check date values in: |date= (pitulung)