Marxisme-Léninisme

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Marxisme–Léninisme iku idhéologi pulitik darbéné Parté Kumunis Uni Sovyèt lan pakumpulan Kuminis Internasional.[1] Para nyengkuyungé ngarani idhéologi iki adhedhasar Marxisme lan Léninisme. Tembung iki diprakarsani Joseph Stalin[2] sing banjur sumrambah sa-Uni Sovyèt sawusé buku tulisané taun 1938, Sajarah VKP(b). Kursus Ringkes,[3] dadi buku resmi ing pamulangan.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. ^ History for the IB Diploma: Communism in Crisis 1976–89.
  2. ^ Г. Лисичкин (G. Lisichkin), Мифы и реальность, Новый мир (Novy Mir), 1989, № 3, k. 59 (ing basa Ruslan)
  3. ^ Kamus Ensiklopedik Soviet, artikel "Marxisme"