Marcos Pontes

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Marcos Pontes

Marcos Cesar Pontes (lair 11 Maret 1963) ya iku juru anggegana ing Wadya Anggegana Brasil lan juru antariksa ing AEB. Dhèwèké wong Brasil lan Lusofon kapisan sing menyang Setasiyun Antariksa Internasional (cara Inggris: International Space Station, dicekak ISS) ing antariksa sarana misi Soyuz TMA-8 nalika 30 Maret 2006 lan wong Brasil siji-sijiné sing kasil ngrampungaké program gladhi juru antariksa sing diadani NASA. Masiya lulusan NASA, dhèwèké banjur ngalih menyang Ruslan awit program Panambangan Antariksané NASA ngalami masalah.

Tegesing tembung-tembung[besut | besut sumber]

Cara Jawa Cara Indonésia
juru anggegana pilot
Wadya Anggegana Angkata Udara
juru antariksa astronot
Lusofon penutur bahasa Portugis
antariksa luar akasa