Pesawat ulang-alik

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Pesawat ulang-alik Atlantis

Pesawat ulang-alik (jeneng resmi: Space Transportation System utawa STS; kathi misuwur déning sesebatan NASA's Space Shuttle uga Space Shuttle) punika motor mabur njaba angkasa kang dinduwèni nagara Amérika Sarékat kang dimigunakake jroning misi panerbangan ing njaba angkasa . Wangun eesawat ulang alik – wujud lan cara kerjané ora kaya pesawat njaba angkasa liyané – awak utama pesawat ulang-alik bisa digunakake manèh ing misi kang liyane.Pesawat kaya mengkana iku ing donya kang nduwèni NASA, badan antariksa Amérika, kang arupa jinis.