Marcel Schmelzer

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Marcel Schmelzer
Marcel Schmelzer 2014.jpg
Schmelzer ing Borussia Dortmund taun 2014
Katerangan priangga
Jeneng dawa Marcel Schmelzer[1]
Tanggal lair (1988-01-22) 22 Januari 1988 (umur 31)
Papan lair Magdeburg, Jerman
Dhuwur 1.80 m (5 ft 11 in)
Posisi main Left back
Katerangan klub
Tim saiki
Borussia Dortmund
Angka 29
Karir nom
1997–2001 Fortuna Magdeburg
2001–2005 1. FC Magdeburg
2005–2007 Borussia Dortmund
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2007–2009 Borussia Dortmund II 37 (0)
2008– Borussia Dortmund 233 (2)
Tim nasional
2009–2010 Jerman U21 11 (0)
2010–2014 Jerman 16 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 11:00, 3 February 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 5 March 2014

Marcel Schmelzer (pangucap cara Jerman: [maʁˈsɛl ˈʃmɛltsɐ]; miyos 22 Januari 1988)) inggih menika satunggaling pemain bal-balan profésional saking Jerman ingkang main bal ing klub Bundesliga Jerman Borussia Dortmund lan Timnas Jerman, utaminipun dados pemain bék kiwa.[2]

Schmelzer miyos ing Kutha Magdeburg, Saxony-Anhalt. PIyambakipun iwiti karir profesionalipun ing Borussia Dortmund, ingkang main kapisanan ing tanggal 9 Agustus 2008, ing pertandhingan puteran kapisan Piala Jerman nglawan Rot-Weiss Essen.[3] Salajengipun, piyambakipun main ing kalihdasa menit pungkasan wekdal menang 3-2 mengsah Bayer Leverkusen. Schmelzer nindakaken musim ingkang paling saé ing klub menika ing musim 2010-2011, piyambakipun main kanthi pepak kanggé tim lan lajeng menangaken Bundesliga taun kasebat.

Pranala Njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "M. Schmelzer". Soccerway. Dijupuk 7 December 2013. 
  2. Marcel Schmelzer(dipunundhuh tanggal 6 Februari 2018)
  3. [www.kicker.de/news/fussball/dfbpokal/spielrunde/spielpaarungsbericht/object/865805/saison/2008-09 "Valdez vollendet Arbeitssieg"](dipunundhuh tanggal 6 Februari 2018)