Magnus Carlsen

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Magnus Carlsen
Magnus Carlsen (2012).jpg
Carlsen ing taun 2012
Jeneng pepak {{{birthname}}}
Negara Flag of Nurwègen
Lair {{{datebirth}}}
{{{placebirth}}}
Gelar Grandmaster
Peringkat 2861
Peringkat paling dhuwur 2861 (Januari 2013)

Sven Magnus Øen Carlsen (lair ing Tønsberg, 30 Novèmber 1990; umur 27 taun) iku juru main sekak pecatur Nurwègen.

Ing taun 2004 ia dadi Grandmaster ing umur 13 taun 4 sasi. Dhèwèké menangaké kajuwaraan nasional ing taun 2006. Ing taun 2009, dhèwèké menangaké turnamen London Chess Classic. Sajeroning pratélan FIDE Januari 2009, dhèwèké duwé Elo 2810, kang andadèké nomer 1 ing donya. Sajeroning pratélan rating FIDE ing sasi Januari 2013, Carlsen olèh rating Elo 2861, ngalahaké rékor rating sadurungé kang disandhang déning Garry Kasparov, ya iku 2851 (diraih ing sasi Juli 1999).[1]

Rating ing pratélan top 100 FIDE[besut | besut sumber]

Evolusi rating Elo Magnus Carlsen saka 2001 nganti 2011
Pratélan rating Rating Tetandhingan Pangowahan Peringkat donya Umur
Januari 2006 2625 40 +55 89 15 taun, 1 sasi
April 2006 2646 13 +21 63 15 taun, 4 sasi
Juli 2006 2675 27 +29 31 15 taun, 7 sasi
Oktober 2006 2698 46 +23 21 15 taun, 10 sasi
Januari 2007 2690 11 −8 24 16 taun, 1 sasi
April 2007 2693 27 +3 22 16 taun, 4 sasi
Juli 2007 2710 19 +17 17 16 taun, 7 sasi
Oktober 2007 2714 25 +4 16 16 taun, 10 sasi
Januari 2008 2733 37 +19 13 17 taun, 1 sasi
April 2008 2765 27 +32 5 17 taun, 4 sasi
Juli 2008 2775 16 +10 6 17 taun, 7 sasi
Oktober 2008 2786 31 +11 4 17 taun, 10 sasi
Januari 2009 2776 17 −10 4 18 taun, 1 sasi
April 2009 2770 27 −6 3 18 taun, 4 sasi
Juli 2009 2772 12 +2 3 18 taun, 7 sasi
September 2009 2772 10 0 4 18 taun, 9 sasi
November 2009 2801 10 +29 2 18 taun, 11 sasi
Januari 2010 2810 16 +9 1 19 taun, 1 sasi
Maret 2010 2813 13 +3 1 19 taun, 3 sasi
Mèi 2010 2813 0 0 1 19 taun, 5 sasi
Juli 2010 2826 10 +13 1 19 taun, 7 sasi
September 2010 2826 0 0 1 19 taun, 9 sasi
November 2010 2802 14 −24 2 19 taun, 11 sasi
Januari 2011 2814 17 +12 1 20 taun, 1 sasi
Maret 2011 2815 13 +1 2 20 taun, 3 sasi
Mèi 2011 2815 0 0 2 20 taun, 5 sasi
Juli 2011 2821 10 +6 1 20 taun, 7 sasi
September 2011 2823 10 +2 1 20 taun, 9 sasi
November 2011 2826 10 +3 1 20 taun, 11 sasi
Januari 2012 2835 17 +9 1 21 taun, 1 sasi
Maret 2012 2835 13 0 1 21 taun, 3 sasi
Mèi 2012 2835 0 0 1 21 taun, 5 sasi
Juli 2012 2837 9 +2 1 21 taun, 7 sasi
Agustus 2012 2837 0 0 1 21 taun, 8 sasi
September 2012 2843 10 +6 1 21 taun, 9 sasi
Oktober 2012 2843 0 0 1 21 taun, 10 sasi
November 2012 2848 10 +5 1 21 taun, 11 sasi
Dhésèmber 2012 2848 0 0 1 22 taun
Januari 2013 2861 8 +13 1 22 taun, 1 sasi
  • kandel, puncak rating paling anyar

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Crowther, Mark (10 December 2012). "Carlsen wins London Chess Classic and takes Kasparov's record". The Week in Chess. Dijupuk 11 December 2012. 

Pranala njaba[besut | besut sumber]


Cithakan:Pecatur-bio-stub