Louis Cordier

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Louis Cordier
Charles-Joseph-Laurent Cordier - Ingres.jpg
Louis Cordier, in a portrait by Ingres
Lair 31 March 1777
Abbeville
Pati 30 March 1861
Bangsa France
Pakaryan géologist
mineralogist
Pawéh pakaryan Musiyum national d'histoire naturelle

Pierre Louis Antoine Cordier (31 Maret 1777 – 30 Maret 1861)[1] inggih punika tokoh Prancis ahli géologi sarta mineralogi, panjenenganipun pendiri Masarakat Géologi Prancis, profesor géologi wonten ing Musiyum National d'Histoire Naturelle, Paris 1819-1861, tangguh jawab wonten ing pérangan pangembangan gladri wonten ing musiyum géologi. Cordierite (magnesium besi cyclosilicate aluminium), tuladhanipun magnesium ingkang dipunparingi jeneng sami kaliyan samanipun Louis Cordier, kanggé mringati profesor.

Bibliografi[besut | besut sumber]

  • Bertand, M. J., 'Notice historique sur Pierre-Louis-Antoine Cordier, Inspecteur general des mines, Membre de l'academie des sciences', Annales des Mines, 9th series, vol. 27, 1895

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Biography of Louis Cordier Annales.org, accessed 20 September 2009

Pranala njawi[besut | besut sumber]