Little Women (filem 1949)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gambar Poster Resmi Little Women

Little Women iku filem Amérika taun 1949 kang naskah lan musiké dijupuk langsung saka versi Hepburn taun 1933. Adhedhasar novelé Louisa May Alcott kang nunggal jeneng, digawé ing Technicolor lan disutradarani Mervyn LeRoy.[1][2] Naskahé diserat déning Sally Benson, Victor Heerman, Sarah Y. Mason, lan Andrew Solt. Musik asliné diciptakaké déning Adolph Deutsch lan Max Steiner. Filem iki uga dicap dadi filem dhebut Amérika kanggo pameraga Itali Rossano Brazzi. Sir C. Aubrey Smith, kang uwis papat dasawarsa kerja ing babagan filem lan ékting, séda ing taun 1948; Little Women dadi filem pungkasané.[3]

Gebyagan[besut | besut sumber]

Asliné gebyagan diwiwiti taun 1948, nanging Little Women disemaya nganti wulan Maret taun 1949, nalika filem iku dimainké kanggo meringati Easter ing Radio City Music Hall ing New York City. Dipercaya semayaning filem iki amarga niyaté arep didadéaké péranganing Pringetan Dina dadiné Metro-Goldwyn-Mayer kang ke-25 (Silver Anniversary Celebration).

Little Women dadi salah sijining filem kang paling akèh bathi ing taun 1949. Miturut rekaman MGM, filem iki ngasilké 3,425,000 dolar ing US lan Kanada, lan 2,495,000 dolar ing nagara liyané, banjur ngasilaké bathir 812,000 dolar.[4]

Resépsi[besut | besut sumber]

Panugraha[besut | besut sumber]

Menang[5]
  • Taun 1950 - Academy Award for Best Art Direction - Set Decoration (Colour) (Cedric Gibbons, Paul Groesse, Edwin B. Willis, Jack D. Moore)
Mlebu Nominasi
  • Taun 1950 - Academy Award for Best Cinematography (Colour) (Robert Planck, Charles Schoenbaum)

Réferénsi[besut | besut sumber]

  1. Variety filem review; February 23, 1949, p. 10.
  2. Harrison's Reports filem review; February 26, 1949, page 34.
  3. Notes on Little Women at Turner Classic Movies
  4. The Eddie Mannix Ledger, Los Angeles: Margaret Herrick Library, Center for Motion Picture Study 
  5. "Little Women". The New York Times. Dijupuk 2008-12-20.