Little Fish (filem)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Little Fish
Little Fish film.jpg
Little Fish film poster
DisutradaraniRowan Woods
DiprodhuseriVincent Sheehan
Liz Watts
Richard Keddie
Ditulis déningJacquelin Perske
DibintangiCate Blanchett
Sam Neill
Hugo Weaving
Dibesut déningAlexandre de Franceschi
John Scott
Dibabar déningFirst Look Pictures Releasing
Tanggal metu
8 September 2005 (Ostrali)
Suwéné
114 menit
NagaraOstrali
BasaBasa Inggris
Basa Viètnam

Little Fish punika filem sandhiwara saking Australia ingkang kadamel taun 2005. Filem punika dipunsutradarani déning Rowan Woods, dhedhasar skénario anggitanipun Jacquelin Perske. Ingkang maragani filem punika antawisipun Cate Blanchett, Sam Neill, lan Hugo Weaving. Pamundhutan gambar filem punika kacakaken wonten saindhengipun Kutha Sydney, Cabramatta lan Fairfield. Wondéné juru damel filem punika dipunayahi déning Vincent Sheehan lan Liz Watts saking Porchlight Films sesarengan kaliyan Cate Blanchett lan Dirty Films kagunganipun Andrew Upton.[1] Little Fish dipunbabar sesarengan kanggé sagung pamirsa ing Australia surya 8 Sèptèmber 2005 lan panèn pangalembana saking para pamirsa, sarta juru kritik.

Ingkang maragani[besut | besut sumber]

Latar wingking[besut | besut sumber]

Little Fish panèn pangalembana saking sagung pamirsa ugi juru kritik filem. Roten Tomatos maringi katrangan bilih 89% pamirsa remen dhumateng filem punika, jumbuh kaliyan pratélanipun 27 juru kritik.[2] Metacritic nglaporaken, filem punika nampi biji ngancik angka 77 saking 100, dhedhasar pratélanipun 9 juru kritik, mratandhani bilih filem punika estu dipunremeni.[3] Para juru kritik kathahipun sami remen kaliyan skénario lan kaprigelanipun para juru paraga[4] kados ngendikanipun Owen Gleiberman saking kalawarta Entertainment Weekly.[5]

Bebungah[besut | besut sumber]

Filem punika mlebet tiga welas nominasi wonten Australian Film Institute Awards taun 2005, lan nampi bebungah wonten gangsal pahargyan, inggih punika Juru Paraga Priya Paling Sae (Hugo Weaving), Juru Paraga Wanita Paling Sae (Cate Blanchett), Juru Paraga Wanita Panyengkuyung Paling Sae (Noni Hazlehurst), lan Juru Besut Filem Paling Sae.[6] Kajawi punika, ugi nampi bebungah ing Inside Film Awards, inggih punika Juru Paraga Wanita Paling Sae (Cate Blanchett) lan Juru Paraga Priya Paling Sae (Hugo Weaving).[7][8]

Musik pangiring[besut | besut sumber]

Samak lagu anggitanipun Cold Chisel ingkang sesirah "Flame Trees" kaserat wongsal-wangsul, langkung saking pisan wonten filem punika, sarta musik pangiring. Salah satunggalipun ingkang dipunrekam dêning The Sacred Heart School Choir saking Cabramatta, New South Wales, Australia. Kajawi punika ugi wonten Sarah Blasko. Musik pangiring punika ugi ngandhut pakaryan asli saking Nathan Larson.

  1. "Flame Trees"-Sarah Blasko
  2. "Little Fish Theme"
  3. "A Place in the Sun"-Hoodoo Gurus
  4. "Pool Love"
  5. "Con Mua Ha"-Mylinh Dinh
  6. "Half Speed Love"
  7. "Something's Gotten Hold of My Heart"-Bic Runga
  8. "I Can't Score For You"
  9. "Flame Trees"-The Sacred Heart School, Cabramatta
  10. "Little Fish Theme" (Redux)
  11. "Ban Toi"-The Enterprise Band featuring Hoang Son
  12. "Lionel Requiem"
  13. "End Credits"
  14. " Tinh Xot Xa Thoi".... Hong Anh Singer (Le Quang)

Box office[besut | besut sumber]

Little Fish kasil ngempalaken arta $2,719,751, kados ingkang kacathet déning box office Australia.[9]

Ugi pirsani[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "ANDREW UPTON". University of Sydney. Dijupuk 2 April 2015. 
  2. "Little Fish". Rotten Tomatoes. Dijupuk April 2, 2015. 
  3. "Little Fish Reviews". Metacritic. Dijupuk April 2, 2015. 
  4. Braun, Liz (24 February 2006). "'Little Fish' reels in an exceptional cast". Jam!. Dijupuk 2 April 2015. 
  5. Gleiberman, Owen (22 February 2006). "Little Fish". Entertainment Weekly. Dijupuk 2 April 2, 2015.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  6. "2005 Winners & Nominees". Ostralin Academy of Cinema and Television Arts. Dijupuk 2 April 2015. 
  7. "Awards and Festival Selection for FFC-Financed Productions". Screen Ostrali. December 2005. Dijupuk 2 April 2015. 
  8. Flame Trees
  9. "Little Film (2006)". Box Office Mojo. Dijupuk 2 April 2015. 

Pranala njawi[besut | besut sumber]