Menyang kontèn

Liga Super Yunani

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa

Cithakan:Infobox football league Liga Super Yunani (Grikenlan: Σούπερ Λίγκα Ελλάδα) (biyene Alpha Ethiniki) minangka liga bal-balan paling dhuwur ing Yunani. Diadegake taun 2006. Liga iki kanthi rutin nganakake kompetisi musiman. Saikine, ana 16 kesewelasan kang kadhapuk ing jerone.

Distribusi juara[besut | besut sumber]

Klub Cacahing juwara Tahun juara[1][2][3]
Olympiacos 47 1931, 1933, 1934, 1936, 1937, 1938, 1947, 1948, 1951, 1954, 1955, 1956, 1957, 1958, 1959, 1966, 1967, 1973, 1974, 1975, 1980, 1981, 1982, 1983, 1987, 1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2020, 2021, 2022
Panathinaikos 20 1930, 1949, 1953, 1960, 1961, 1962, 1964, 1965, 1969, 1970, 1972, 1977, 1984, 1986, 1990, 1991, 1995, 1996, 2004, 2010
AEK 13 1939, 1940, 1963, 1968, 1971, 1978, 1979, 1989, 1992, 1993, 1994, 2018, 2023
Aris 3 1928, 1932, 1946
PAOK 3 1976, 1985, 2019
Larissa 1 1988

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Kárpáti, Tamás; Schöggl, Hans. "List of Greece championships". RSSSF. Dibukak ing 12 April 2012.
  2. "Olympiacos F.C. history". olympiacos.org. Dibukak ing 22 April 2012.
  3. "Olympiacos profile". FIFA.com. Dibukak ing 22 April 2012.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Kompetisi di Éropah