Li Po

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Libai touxiang.jpg

Li Po utawi Li Bai (Mandarin 李白)(701-762), punika satunggiling filsuf saking nagari Cinten ingkang misuwur. Ing tanah Jawi, piyambakipun ugi dipuntepangi tiyang-tiyang Jawi-Cinten.

Dipunwastani sang "Pujangga Amarta"(the Poet Immortal), Li Bai kaliyan Du Fu asring dipunaggep, pujangga kalih kang ageng piyambak ing tanah Tiongkok. Kirang langkung 1.100 geguritanipun taksih wonten samangké.