Li Po

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Li Po utawi Li Bai (Mandarin 李白)(701-762), punika satunggiling filsuf saking negari Cinten ingkang misuwur. Ing tanah Jawi, piyambakipun ugi dipuntepangi tiyang-tiyang Jawi-Cinten.

Dipunwastani sang "Pujangga Amarta"(the Poet Immortal), Li Bai kaliyan Du Fu asring dipunaggep, pujangga kalih kang ageng piyambak ing tanah Tiongkok. Kirang langkung 1.100 geguritanipun taksih wonten samangké.

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Li_Po&oldid=1089338"