Li Na

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Li Na
Li Na Photo by Sascha Grabow.jpg
NegaraBendera_Republik Rakyat Cina Republik Rakyat Cina
PadununganWuhan, Hubei, Cina
Dhuwur1.72 m (5 ft 7 12 in)
Bobot65 kg (143 lb; 10.2 st)
Mlebu pro1999
MainTangan kanan
Bebungah$4,797,858
Tunggal
Rekor karier376–141
Titel karier5 WTA, 19 ITF
Peringkat paling dhuwurNo. 4 (4 Juni 2011)
Peringkat wektu ikiNo. 4 (4 Juni 2011)
Asil Grand Slam
Australia TerbukaF (2011)
Prancis TerbukaW (2011)
WimbledonQF (2006, 2010)
AS TerbukaQF (2009)
Ganda
Rekor karier120–49
Titel karier2 WTA, 16 ITF
Ranking paling dhuwurNo. 54 (August 28, 2006)
Asil Grand Slam
Australia Terbuka2R (2006, 2007)
Prancis Terbuka2R (2006, 2007)
Wimbledon2R (2006)
AS Terbuka3R (2005)
Pungkasan diowahi: May 16, 2011.

Li Na (Cithakan:Lang-zh; lair 26 Fèbruari 1982; umur 37 taun) ya iku juru main petenis wanita saka Républik Rakyat China. Dhèwèké wis menangaké 5 kajuwaran tenis WTA lan 19 kajuwaran ITF. Saiki, Li Na dadi petenis wanita nomer 4 ing donya (4 Juni 2011). Prèstasi paling apik saka Li Na ya iku nalika menangaké kajuwaran tunggal Grand Slam pisanané ing Perancis Terbuka 2011 sawisé ngalahaké Francesca Schiavone kang asalé saka Italia ana ing babak final. Iki ndadèkaké Li Na dadi petenis wanita Asia kapisan kang bisa menangaké gelar juwara tunggal Grand Slam.

Pranala njaba[besut | besut sumber]