Li Na

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Li Na
Li Na Photo by Sascha Grabow.jpg
Negara Bendera_Republik Rakyat Cina Republik Rakyat Cina
Padunungan Wuhan, Hubei, Cina
Dhuwur 1.72 m (5 ft 7 12 in)
Bobot 65 kg (143 lb; 10.2 st)
Mlebu pro 1999
Main Tangan kanan
Bebungah $4,797,858
Tunggal
Rekor karier 376–141
Titel karier 5 WTA, 19 ITF
Peringkat paling dhuwur No. 4 (4 Juni 2011)
Peringkat wektu iki No. 4 (4 Juni 2011)
Asil Grand Slam
Australia Terbuka F (2011)
Prancis Terbuka W (2011)
Wimbledon QF (2006, 2010)
AS Terbuka QF (2009)
Ganda
Rekor karier 120–49
Titel karier 2 WTA, 16 ITF
Ranking paling dhuwur No. 54 (August 28, 2006)
Asil Grand Slam
Australia Terbuka 2R (2006, 2007)
Prancis Terbuka 2R (2006, 2007)
Wimbledon 2R (2006)
AS Terbuka 3R (2005)
Pungkasan diowahi: May 16, 2011.

Li Na (Cithakan:Lang-zh; lair 26 Fèbruari 1982; umur 36 taun) ya iku juru main petenis wanita saka Républik Rakyat China. Dhèwèké wis menangaké 5 kajuwaran tenis WTA lan 19 kajuwaran ITF. Saiki, Li Na dadi petenis wanita nomer 4 ing donya (4 Juni 2011). Prèstasi paling apik saka Li Na ya iku nalika menangaké kajuwaran tunggal Grand Slam pisanané ing Perancis Terbuka 2011 sawisé ngalahaké Francesca Schiavone kang asalé saka Italia ana ing babak final. Iki ndadèkaké Li Na dadi petenis wanita Asia kapisan kang bisa menangaké gelar juwara tunggal Grand Slam.

Pranala njaba[besut | besut sumber]