Leo Burnett

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Leo Burnett
Leo Noble Burnett.jpg
Lair(1891-10-21)21 Oktober 1891
St. Johns, Michigan U.S.
PatiJuni 7, 1971(1971-06-07) (umur 79)
Hawthorn Woods, Illinois U.S.
Papan pasaréanRosehill Cemetery
BangsaAmerican
Alma materUniversity of Michigan (B.S., 1914)
PakaryanJuru pariwara
Kondhang ingPangadeg Leo Burnett Worldwide
BojoNaomi Geddes
(o. 1918)
AnakPeter Burnett
Joseph Burnett
Phoebe Snetsinger

Leo Burnett (Michigan, 21 Oktober 1891- Illinois, 1971) iku juru pariwara saka Amérika Sarékat.[1]

Lelakon urip[besut | besut sumber]

Burnett misuwur lumantar pariwara-pariwara kayata Jolly Green Giant, Marlboro Man, Pillsbury Foughboy, lan Tony the Tiger. Ing pungkasan taun 1950-an, Burnett dadi wong kang ngérakaké revolusi pariwaran bebarengan karo tuwuhé télévisi minangka sarana pariwaran Amérika. Ing taun 1960, kliené Burnett tambah akeh; pas tilar donyané, dana bebadan kang diurus Burnett nganti 400 yuta dolar Amérika setaun, Ing taun 2000-an, dana bebadan Burnett tembus ngati 6 milyar dolar Amérika.[1]

Burnett lan pariwaran[besut | besut sumber]

Miturut Burnett, kréativitas mbutuhaké kabisan anggoné nemokaké drama inheren ing ana ning jero sawijing produk. Kanggo njelasaké konsep "drama inheren", Burnett methik saya pariwara American Meat Institute ing 1945. Ing jaman kuwi, perkara mau klebu ora biasa. Pariwara bab daging umume ra disenengi.[1]

Riwayat pakaryan[besut | besut sumber]

  • Makarya ing bebadan pariwara Homer McGee, Indanapolis (1919)
  • Ngadegaké bebadan dhewe ing Chicago (1935)
  • Nyiptakaké Tony the Tiger kanggo Frosted Flakes (1951)
  • Ngarahaké pariwara The Marlboro

Kapustakaan[besut | besut sumber]

  1. a b c Susanto, Ready (2004). 100 Tokoh Abad ke-20 Paling Berpengaruh. Bandung: Penerbit Nuansa. kc. 44. ISBN 9799481414.