Vladimir Lenin

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
(Kaelih saka Lenin)
Jump to navigation Jump to search
Vladimir Lenin
Владимир Ленин
19190501-lenin speech red square.jpg
Fotoné Lenin ing taun 1919, dijupuk déning Grigori Petrowitsch Goldstein
Chairman of the Council of People's Commissars of the Soviet Union
(Premier of the Soviet Union)
Linggih
30 Dhésèmber 1922 – 21 Januari 1924
Kang ndhisiki Jabatan digawé
Kang nggantèni Alexei Rykov
Chairman of the Council of People's Commissars of the Russian SFSR
Linggih
8 November 1917 – 21 Januari 1924
Kang ndhisiki Jabatan digawé
Kang nggantèni Alexei Rykov
Full member of the Politburo
Linggih
10 Oktober 1917 – 21 Januari 1924
Term(s) 6th, 7th, 8th, 9th, 10th, 11th, 12th
Full member of the Central Committee
Linggih
3 August 1917 – 21 January 1924
Term(s) 6th, 7th, 8th, 9th, 10th, 11th, 12th
Linggih
27 April 1905 – 19 May 1907
Term(s) 3rd
Rerincèn dhiri
Lair Vladimir Ilyich Ulyanov (Владимир Ильич Ульянов)
(1870-04-22)22 April 1870
Simbirsk, Kakaisaran Rusia
Pati 21 Januari 1924(1924-01-21) (umur 53)
Gorki, Leninsky District, Moscow Oblast, Russian SFSR, Soviet Union
Pakuburan Lenin's Mausoleum, Moscow, Federasi Rusia
Bangsa Kakaisaran Rusia
Parté pulitik
Sisihan Nadezhda Krupskaya (o. 1898–1924)
Alur
Wong tuwa
Almamater Saint Petersburg Imperial University
Panggaota Revolutionary, politisi
Profési Lawyer

Vladimir Illich Ulyanov utawa Vladimir Illich Lenin ika sawijining pulitikus saka Rusia lan sing mangadegake nagara Uni Soviet.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Wikipedia
Artikel punika, artikel dhasar ingkang kedah dipundarbèni sadaya basa.